Πώς καταφέρνω να ξυπνάω με όρεξη κάθε πρωί χωρίς να πίνω καφέ (μπορείς κι εσύ!)

11:13 1/11/2020 - Πηγή: iPop

Πώς να ξυπνάς με όρεξη κάθε πρωί; Το διαβάζεις και λες κάτι δεν πάει καλά, κάτι περίεργο παίρνει αυτή που γράφει το άρθρο και δεν μας το λέει. Και γελάω φυσικά γιατί εντάξει, μπορεί να μην πίνω καφέ, αλλά όχι και κάτι δεν πάει καλά.

Είμαι από αυτούς τους ανθρώπους που δεν πίνουν καφέ το πρωί, κι όχι μόνο το πρωί, όλη μέρα, κάθε μέρα, δεν μου αρέσει, πώς να το κάνουμε;! Μακάρι να μου άρεσε, αλλά μπα… το ‘χω πάρει απόφαση πλέον. Αφού και η ομάδα του iPop με ρωτάει κάθε πρωί αν θέλω να πιω

κάτι (χυμό, τσάι, σοκολάτα) πέρα από καφέ. Μ’ έχουν μάθει όλοι πλέον, όμως αναμφίβολα δεν είναι λίγοι αυτοί που με ρωτάνε τι κάνω τα πρωινά και ξυπνάω με όρεξη, χωρίς καν να πιω καφέ. Τι να πιω; Ούτε να μυρίσω!

Κι όμως, λύσεις υπάρχουν κι αποφάσισα να σου αποκαλύψω μερικά από τα “μυστικά” μου, ώστε να σταματήσεις κι εσύ να αναρωτιέσαι πώς να ξυπνάς με όρεξη κάθε πρωί. Εντάξει, δεν είναι και τα μυστικά του κράτους, ούτε κάτι περίπλοκο και φοβερό και αφού το καταφέρνω εγώ, γιατί όχι κι εσύ;! Ανασκουμπώσου, λοιπόν, και ξεκίνα να παίρνεις στα σοβαρά τα παρακάτω, αν θες να μην είσαι με κατεβασμένα τα μούτρα κάθε πρωί και να μουρμουράς.

Πώς καταφέρνω να ξυπνάω με όρεξη τα πρωινά χωρίς να πίνω καφέ;

Έχω αλλάξει τη ρουτίνα του ύπνου μου

Φυσικά και τα δεδομένα αλλάζουν. Μπορεί κάποτε να μπορούσες να κοιμάσαι αργά και να ξυπνάς επίσης αργά, όμως τώρα όχι. Γι’ αυτό και καλείσαι να αλλάξεις κι εσύ κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα τη ρουτίνα του ύπνου σου. Έτσι κι εγώ με τη σειρά μου καλούμαι να ξυπνάω στις 7 το πρωί. Ναι, μάλιστα, στις 7! Κι επειδή ο ύπνος είναι απαραίτητος, δεν σταμάτησε ποτέ να κοιμάμαι καλά και επαρκώς. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κοιμάται κάτω από 6 ώρες την ημέρα και συνήθως προτιμώ να κοιμάμαι γύρω στις 8. Έτσι, καταφέρνω να ξυπνάω το πρωί, χωρίς να χρειάζομαι επιπλέον ύπνο και χωρίς να νυστάζω.

Pexels

Τρώω πρωινό

Θα μου πεις, τι μας λες τώρα… Κι όμως, όσο κι αν βαριέσαι το πρωινό είναι πολύ σημαντικό. Μου δίνει -και θα σου δώσει κι εσένα- την ενέργεια που χρειάζομαι για να ξεκινήσει η μέρα δυναμικά. Το πρωινό μου περιέχει πάντα πρωτεΐνη και υδατάνθρακες, ενώ αποφεύγω τα λίπη. Αντί για καφέ προτιμώ το γάλα ή τον φυσικό χυμό με τον τελευταίο να μου δίνει και τις απαραίτητες βιταμίνες για τον οργανισμό μου.

4 + 1 τρόποι για να έχεις περισσότερη ενέργεια το πρωί!

Κάνω λίγη γυμναστική

Όχι, δεν πάω γυμναστήριο πρωί πρωί, μην το παρακάνουμε. Απλά όταν ξυπνάω προτιμώ να κάνω πρώτα λίγο stretching, μερικές ασκησούλες για να τεντωθώ, να ξεπιαστώ αν έχω πιαστεί από τον ύπνο και να ξυπνήσω για τα καλά. Δεν μου παίρνει πάνω από 10 λεπτά την ημέρα και πραγματικά δεν χρειάζεται παραπάνω.

Pexels

Βάζω μουσική

Θέλω κάτι να ακούω κάθε πρωί. Όταν ξυπνάω δεν μπορώ να κάθομαι χωρίς να μιλάω και χωρίς να ακούγεται τίποτα μες το σπίτι. Έτσι λοιπόν, μέχρι να ετοιμαστώ και να φύγω βάζω ραδιόφωνο ή λίγη μουσική. Το προτιμώ από την τηλεόραση, γιατί δεν χαζεύω στην εικόνα. Και ποια μουσική προτιμώ; Αυτή που θα μου φτιάξει τη διάθεση, που θα με κάνει να νιώσω όμορφα και αισιόδοξα κι όχι εκείνη που θα με μελαγχολήσει. Το πρωί θέλω να ακούω έναν καλό λόγο, μια καλή κουβέντα και η μέρα μου πάει καλά.

Επιλέγω να κάνω αυτά που αγαπώ

Δεν γίνεται βρε παιδί μου να ξυπνάς το πρωί με όρεξη και να πηγαίνεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει και γενικότερα να έχεις ένα πρόγραμμα που δεν αντέχεις. Πώς να το κάνουμε;! Προσωπικά, παιδεύτηκα πολύ για να βρω όσα πραγματικά αγαπώ να κάνω, και δεν αναφέρομαι μόνο στη δουλειά φυσικά. Από την ώρα που φεύγω απ’ το σπίτι μέχρι την ώρα που γυρνάω το βράδυ κάνω όσα με ευχαριστούν, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για δραστηριότητες. Γεμίζω τη μέρα με πράγματα που δεν είναι αγγαρείες και για τα οποία δεν μετανιώνω. Φυσικά και αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε κι εμένα μου συνέβη ξαφνικά. Όμως, αν προσπαθήσεις και δοκιμάσεις πράγματα θα δεις πως εν τέλει θα βρεις αυτά που σου αρέσουν περισσότερο και που χωρίς αυτά δεν γίνεται να τελειώσει η μέρα σου.

Pexels

Μην ξεχνάς να αγαπάς τον εαυτό σου, κάθε μέρα, κάθε πρωί, να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις, ακόμα κι αν δεν είναι τόσα πολλά. Πες ευχαριστώ, σ’ αγαπώ και καλημέρα και να δεις που η διάθεσή σου θα φτιάξει στη στιγμή!

Εγώ πάντως αυτά κάνω και καταφέρνω να ξυπνάω με όρεξη και αισιοδοξία το πρωί, χωρίς να σιχτιρίζω και να μουρμουράω. Μήπως να τα δοκιμάσεις κι εσύ;!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς καταφέρνω να ξυπνάω με όρεξη κάθε πρωί χωρίς να πίνω καφέ (μπορείς κι εσύ!) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα