Πώς η διαφορά ηλικίας επηρεάζει την σχέση σου;

22:10 26/6/2017 - Πηγή: iPop

Πόσα χρόνια διαφορά έχετε; Μια ερώτηση που ακούμε συχνά- πυκνά. Αλήθεια τελικά πόση σημασία έχει; Η διαφορά ηλικίας μεταξύ συντρόφων είναι μερικές φορές ένα θέμα ταμπού.

Τελικά, πως ορίζεις την διαφορά ηλικίας ως πρόβλημα; Είναι απλώς τα χρόνια που σας χωρίζουν ή δεν είναι η ηλικία ο σημαντικότερος παράγοντας;

Πόσο παρόμοιοι είστε; Πόσο ταιριάζετε;

Η ομοιότητα προβλέπει μια σχέση ικανοποιημένη και μακροχρόνια. Η ηλικία μπορεί να είναι απλώς ένας αριθμός ή μπορεί να γίνει ο παράγοντας που οδηγεί σε διαφορετικές προτιμήσεις όπως σε δραστηριότητες ή άλλες αποφάσεις.

Μοιράζεστε

το ίδιο χρονοδιάγραμμα σχέσεων;

Αν ο γάμος είναι μια πιθανότητα, μια συζήτηση για το πότε θα γίνει αυτό το βήμα μπορεί αποδειχθεί επωφελής για τα ζευγάρια μια διαφορά ηλικίας. Μια τέτοια συζήτηση μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να δουν τις προσδοκίες τους και να προχωρήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

Σας υποστηρίζουν οι φίλοι και η οικογένεια;

Τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικία συνήθως αντιμετωπίζουν την αποδοκιμασία. Μια περιθωριοποίηση όμως ίσως να είναι αγχωτική και απομονωτική και μπορεί να μεταφραστεί σε αξιολόγηση σχέσεων.
Έτσι, η γενικότερη αποδοκιμασία μπορεί να οδηγήσει σε αποδοκιμασία της σχέση εν γένει, σε μείωση της δέσμευσης μεταξύ σας.

Παιδιά ή όχι;

Είτε έχετε βιολογικό παιδί είτε θα υιοθετήσετε, το να είσαι γονέας στα στις δεκαετίες του 20 ή στις αρχές του 30 είναι διαφορετικό από το να είσαι γονείς στα 40, 50, 60…

Είναι οι στόχοι για τη σχέση σας συμβατοί;

Δεν είναι εύκολο όταν το ένα άτομο σκέφτεται απλώς την βραχυπρόθεσμη διασκέδαση ενώ το άλλο έχει μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες. Δεν είναι κάτι που συναντάται μόνο στα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, ωστόσο ορισμένοι παράγοντες που σχετίζονται με την ηλικία θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στους στόχους.

The post Πώς η διαφορά ηλικίας επηρεάζει την σχέση σου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα