Τέλος στα παραδοσιακά απουσιολόγια- Με sms θα ενημερώνονται οι γονείς

17:15 26/6/2017 - Πηγή: iPop

Τέλος στα παραδοσιακά απουσιολόγια. Ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της χώρας. Οι γονείς θα ενημερώνονται μέσω sms ή email.

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει νέα

ρύθμιση σχετικά με τις απουσίες των μαθητών στα Λύκεια και αναμένεται να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα αφορά τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο και θα ψηφιστεί τον Ιούλιο.

Μια ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

Ακόμα όμως δεν έχει διευκρινιστεί πως θα ολοκληρώνεται η διαδικασία από τις κεντρικές υπηρεσίες, πώς θα αποπληρώνεται το κόστος των μηνυμάτων προς χιλιάδες γονείς μηνιαίως και εάν θα υπάρξει νέο όριο απουσιών στα Λύκεια.

Αυτό που ισχύει μέχρι και σήμερα και πως οι Διευθυντές των Λυκείων στέλνουν ένα ενημερωτικό σημείωμα στους γονείς, κάθε αρχή του μήνα για τους μαθητές που έχουν περισσότερε από 30 απουσίες. Το όριο των δικαιολογημένων και αδικαιολόγητων απουσιών φτάνει συνολικά τις 114.

Τέλος, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα εάν θα πρέπει να καταργηθούν και οι δικαιολογημένες απουσίες στο Γυμνάσιο, ώστε να μπει ένα τέλος στο «καθεστώς των ψεύτικων βεβαιώσεων» όπως το είχε χαρακτηρίσει και η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

The post Τέλος στα παραδοσιακά απουσιολόγια- Με sms θα ενημερώνονται οι γονείς appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα