Πως αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου

17:32 4/8/2014 - Πηγή: iPop

Πως αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου και πως εσύ; Φοβάσαι; Ξαφνιάζεσαι; Μια εικόνα που σίγουρα δε θα συνηθίσεις ποτέ στην Κηφισίας ή σε οποιονδήποτε άλλο δρόμο. Μπορεί τον τελευταίο καιρό να τα έχουμε βάλει με τους γερμανούς και να τους χρεώνουμε σαν έθνος πολλά «στραβά», είναι σίγουρο όμως πως έχουν κάποιες αρετές που στην Ελλάδα σπανίζουν όσο ο κροκόδειλος από τις λίμνες μας και τα ποτάμια μας. Μια από αυτές τις αρετές είναι και η οδηγική παιδεία των Γερμανών, κάτι που φαίνεται και ξεκάθαρα

στο παρακάτω βίντεο.

Στη Γερμανία, οι οδηγοί έχουν προφανώς την αίσθηση του επείγοντος. Έτσι, όταν σε έναν αυτοκινητόδρομο, ένα ασθενοφόρο θα πρέπει να παρέμβει για να διασώσει τους τραυματίες, οι οδηγοί κάνουν τα πάντα για να διευκολύνουν τη διέλευση του οχήματος. Αυτοκίνητα σταματούν εντελώς και στις δύο πλευρές της εθνικής οδού ώστε να ανοίξουν δρόμο στο όχημα έκτακτης ανάγκης που όπως θα δούμε στη συνέχεια σπεύδει σε σημείο ατυχήματος. Πρόκειται μάλιστα και για δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Μερικά μόνο αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων δεν πρόλαβαν προφανώς να σταματήσουν επιβραδύνουν την πορεία του ασθενοφόρου. Φτάνοντας μάλιστα το ασθενοφόρο στον τόπο του ατυχήματος βλέπουμε ήδη τους πυροσβέστες επί το έργον, κάνοντας κατανοητό πως αντίστοιχος δρόμος είχε ανοιχτεί και για τα υπόλοιπα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Θα ήταν ευχής έργον να δούμε κάποια στιγμή αντίστοιχες εικόνες και στους ελληνικούς δρόμους και να μην αναλωνόμαστε όλοι μας σε φτηνές δικαιολογίες όπως «δεν έχουμε δρόμους» γι αυτό και οδηγούμε έτσι. Όντως ελάχιστοι είναι οι ελληνικοί δρόμοι που παραπέμπουν σε σύγχρονο οδικό δίκτυο, όμως ο τρόπος οδήγησης είναι θέμα παιδείας. Μέχρι τότε, ας δούμε ποιος θα προλάβει να μπει πρώτος πίσω από το ασθενοφόρο για να προχωρήσει στην κίνηση!

The post Πως αντιδρούν οι Γερμανοί όταν ακούν σειρήνα ασθενοφόρου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα