Ο σκύλος σου δεν ξεχνάει τίποτα! Θυμάται κάθε άσχημη πράξη που έχεις κάνει μπροστά του

19:45 5/12/2020 - Πηγή: iPop

Κακά τα νέα για όσους έχουν σκυλιά και κάποια στιγμή στη ζωή τους έκαναν κάτι άσχημο μπροστά τους. Το σκυλί σου θυμάται πολύ καθαρά οτιδήποτε άσχημο έχεις κάνει και ήταν παρόν. Μπορεί να μπορείς να ξεφύγεις απ’ τους φίλους σου, αλλά απ’ τον σκύλο σου ποτέ!

Σύμφωνα με έρευνα από το Current Biology, και τα σκυλιά, όπως και οι άνθρωποι, θυμούνται κάποιες στιγμές ακόμα και αν δεν ήταν και τόσο σημαντικές. Η έρευνα αναφέρει ότι τα σκυλιά διαθέτουν εξαιρετική μνήμη

ακριβώς όπως και οι άνθρωποι.

Το σκυλί σου θυμάται τα πάντα!

Όπως χαρακτηριστικά, λέει η Claudia Fugazza από το MTA-ELTE Comparative Ethology Research Group:

Η έρευνα που μιλά για μνήμη η οποία ξεχωρίζει σημαντικές στιγμές σε μη ανθρώπινα όντα, όπως τα σκυλιά, είναι σημαντική, καθώς αναφέρεται σε μια ψυχική κατάσταση..τυχαία, δηλαδή, κωδικοποίηση ενός γεγονότος, όταν, δηλαδή, θυμούνται κάτι που δεν είναι σημαντικό, ενώ δεν είναι γνωστό εάν αυτό ήταν ένα σημαντικό γεγονός ή όχι

Unsplash/Mitchell Orr

Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι οι τυχαίες κωδικοποιήσεις μπορούν να μην ισχύουν αν τα τεστ ανάκλησης της μνήμης είναι ανέφικτα, επειδή σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι το σκυλί θα θυμάται το περιστατικό αργότερα, και έτσι δεν θα είναι σε θέση και να γνωρίζει αν το γεγονός ήταν σημαντικό.

Σ’ ένα τεστ με τίτλο “κάνε το όπως το κάνω” που πραγματοποιήθηκε, έβαλαν σκυλιά να πάνε σε τυχαία σημεία και να παραστήσουν σημαντικές στιγμές ανθρώπων μέσω ανάκλησης της μνήμης, κάνοντας πράξεις τις οποίες είχαν δει.

Θα ήθελες να ξέρεις τι ονειρεύεται ο σκύλος σου;

Η “επεισοδιακή” μνήμη έχει ταυτιστεί με την αυτογνωσία – την αναγνώριση, δηλαδή, του εαυτού ως μια οντότητα ξεχωριστή από τα άλλα όντα.

Pixabay

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ο σκύλος σου έχει καλύτερη μνήμη απ’ ό,τι πιστεύεις και σίγουρα θυμάται σκηνικά, τα οποία εσύ ίσως θέλεις να ξεχάσεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο σκύλος σου δεν ξεχνάει τίποτα! Θυμάται κάθε άσχημη πράξη που έχεις κάνει μπροστά του εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα