Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή η Ευρωπαϊκή χώρα δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τους Ουκρανούς πρόσφυγες

14:02 24/2/2022 - Πηγή: iPop

Η κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Ουκρανία είχα χαοτική, οι επιθέσεις συνεχίζονται και λεπτό προς λεπτό πληθαίνουν, ενώ άνθρωποι προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο γι’ αυτούς και την οικογένειά τους. Παράλληλα οι χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε συναγερμό προγραμματίζοντας έκτακτες συνεδριάσεις, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο μπορούν. Η Φινλανδία είναι μία από τις χώρες που δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία, ενώ στην ανακοίνωσή της η Φινλανδή Πρωθυπουργός, Sanna Marin, καταδίκασε σθεναρά

τη στρατιωτική ενέργεια της Ρωσίας.

Η Marin εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλος αριθμός προσφύγων από την Ουκρανία που θα προσπαθήσουν να διαφύγουν προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εισβολή στην Ουκρανία: Τι είναι το άρθρο 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ και ποιες είναι οι χώρες που το επικαλούνται;

Η Φιλανδία υποδέχεται τους Ουκρανούς πρόσφυγες: Η ανακοίνωση της Πρωθυπουργού

«Το Υπουργείο Εσωτερικών (της Φινλανδίας) από την πλευρά του ετοιμάζεται να υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Τόσο η Marin όσο και ο πρόεδρος της Φινλανδίας Sauli Niinisto καταδίκασαν έντονα την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Οι γονείς προετοιμάζονται για πόλεμο – Αυτός είναι ο λόγος που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ειδικά αυτοκόλλητα

«Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις σήμερα το πρωί βιώσαμε ένα μεγάλο σοκ όλοι μας και τα βαθύτερα συναισθήματά μας είναι με τον ουκρανικό λαό», δήλωσε ο Niinisto.

Ο Niinisto, επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο η Φινλανδία να αντιδράσει στα γεγονότα υποβάλλοντας αμέσως αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Στην Φινλανδία βλέπουμε σχόλια για αίτημα σήμερα και ένταξη αύριο. Αυτές οι ευαίσθητες αντιδράσεις είναι κατανοητές, αλλά δεν μπορούν στ΄αλήθεια να λειτουργήσουν στον πραγματικό κόσμο», είπε ο πρόεδρος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτή η Ευρωπαϊκή χώρα δηλώνει έτοιμη να υποδεχθεί τους Ουκρανούς πρόσφυγες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα