Ποιο είναι το σωστό κατοικίδιο για μένα;

15:32 28/8/2014 - Πηγή: iPop

Αν ήδη δεν είσαι ιδιοκτήτης κάποιου αξιαγάπητου κατοικίδιου, τότε είμαστε σίγουροι πως είσαι σε σκέψεις για το ποια ακριβώς είναι σωστή επιλογή για σένα. Σκύλος ή γάτα, πουλί, ψάρι ή κάποιο τρωκτικό; Φυσικά και η επιλογή δεν είναι εύκολη, γι αυτό είμαστε εμείς εδώ όμως για να σε βοηθήσουμε.

Να έχεις πάντα υπ όψιν σου πως το κατοικίδιο είναι ευθύνη. Χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και προσοχή και σε περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος καλό θα ήταν να μην προχωρήσεις στην αγορά τους ή την υιοθεσία τους. Ας δούμε όμως ξεχωριστά

το κάθε κατοικίδιο για να σε βοηθήσουμε κι εσένα να διαλέξεις

Σκύλος

Ο καλύτερος φίλος και ο πιο πιστός σύντροφος του ανθρώπου. Αρκεί ένα βλέμμα για να σε κάνει να λιώσεις. Από το πιο μεγαλόσωμο μέχρι και τα πιο μικρά τα σκυλιά είναι αξιαγάπητα και θα σου βγάζουν μόνο καλά συναισθήματα. Παρόλα αυτά το γλυκό κουταβάκι δεν θα παραμείνει για πάντα σε συσκευασία τσέπης. Η ανάπτυξη των σκύλων είναι ιδιαίτερα γρήγορη και ακόμα και το πιο μικρόσωμο σκυλί θέλει μεγάλο χώρο και τη βόλτα του.

Αν η καθημερινή σου ρουτίνα δεν σου αφήνει χρόνο για την φροντίδα του καλύτερα θα ήταν να σκεφτείς να πάρεις κάποιο άλλο κατοικίδιο. Ακόμα ένας αποτρεπτικός παράγοντας, είναι τα έξοδα που έχει ένας σκύλος. Η τροφή τους και οι επισκέψεις στον κτηνίατρο είναι αρκετά επιβαρυντικά στο προϋπολογισμό σου.

Γάτα

Ο ορισμός της ανεξαρτησίας. Κάνει μπάνιο μόνη της, τρώει όποτε θέλει αυτή και σε αντίθεση με το σκύλο, θα τη χαϊδέψεις μόνο όταν θέλει αυτή. Δεν χρειάζεται να είσαι όλη την ημέρα από επάνω της όμως κι αυτή θέλει τη φροντίδα της. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να εξαφανιστείς για ημέρες από το σπίτι γιατί το πιθανότερο είναι πως θα βρεις σκισμένους καναπέδες και κουρτίνες αν δεν έχει βρει κάποιο παράθυρο για να εξαφανιστεί. Αν έχεις και παιδί σπίτι θα πρέπει να ενημερωθείς από ειδικό για το αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος από την επαφή με τη γάτα σου.

Πτηνό

Εξαιρετική επιλογή αν σου αρέσουν τα χρώματα και οι μελωδίες μέσα στο σπίτι σου. Δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα εκτός από τα βασικά(τροφή, νερό και καθάρισμα κλουβιού). Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με το είδος πτηνού που θέλεις να αγοράσεις. Τα μεγαλύτερα και πιο ογκώδη, χρειάζονται περισσότερη προσοχή. Αν είσαι αρχάριος καλύτερα θα ήταν να ξεκινήσεις από ένα καναρίνι ή κάποιο άλλο από τα μικρόσωμα είδη.

Ψάρι

Σε αυτή την περίπτωση ισχύει σχεδόν ότι και στα πτηνά. Αν δεν έχεις πολύ χρόνο, το ψάρι είναι η κατάλληλη περίπτωση για εσένα. Εκτός από την τροφή τους δεν υπάρχει κάποια άλλη καθημερινή φροντίδα. Δώσε μεγάλη προσοχή στο ενυδρείο που θα πάρεις. Αν αποκτήσεις για παράδειγμα ένα πιράνχας θα πρέπει να έχεις ένα προσεγμένο ενυδρείο για να επιβιώσει το ψάρι. Δεν μπαίνουν όλα τα ψάρια σε μια γυάλα!

Τρωκτικό

Η μόδα που ήρθε για να μείνει. Ποιος θα περίμενε πριν από χρόνια πως τα περισσότερα σπίτια θα είχαν μέσα ένα άσπρο ποντίκι; Κι όμως, όχι μόνο τα αξιαγάπητα χαμστεράκια κέρδισαν την καρδιά μας αλλά άνοιξαν και το δρόμο για νέα κατοικίδια τρωκτικά στην αγορά. Δεν χρειάζονται ούτε πολύ χρόνο, ούτε και πολλά λεφτά ενώ ο χώρος για να βάλεις το κλουβί θεωρείται αμελητέος σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Το μόνο κακό, είναι πως δεν έχουν πολλά χρόνια ζωής. Οπότε πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος εξ αρχής.

The post Ποιο είναι το σωστό κατοικίδιο για μένα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα