Ποια σκυλιά κινδυνεύουν περισσότερο από θερμοπληξία το Καλοκαίρι;

18:23 29/7/2020 - Πηγή: iPop

Ίσως να μην το ‘χεις σκεφτεί, όμως και τα σκυλιά κινδυνεύουν από θερμοπληξία το Καλοκαίρι από τη στιγμή που η θερμοκρασία ανεβαίνει κι είναι εκτεθειμένα στη ζέστη. 

Τα σκυλιά το Καλοκαίρι κινδυνεύουν από θερμοπληξία. Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που αφήνουν το σκυλάκι τους μόνο στο αυτοκίνητο, ένα μεγάλο και συχνό λάθος. Ειδικά όταν κάνει ζέστη, το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται και μέσα σε λίγα

λεπτά ο σκύλος μπορεί να πάθει ασφυξία και θερμοπληξία, ακόμα κι αν υπάρχει έστω και ένα πράθυρο ανοιχτό.

Το να πάθει θερμοπληξία και ο δικός σου σκύλος δεν είναι και τόσο δύσκολο, ωστόσο είναι πολύ βοηθητικό να ξέρεις ποια σκυλιά κινδυνεύουν από θερμοπληξία. Μια νέα μελέτη σου δίνει την απάντηση, κι έτσι μπορείς να είσαι πιο προετοιμασμένος και με το δικό σου σκυλάκι.

Ποια σκυλιά κινδυνεύουν από θερμοπληξία το Καλοκαίρι;

Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένες ράτσες σκύλων κινδυνεύουν περισσότερο από άλλες από θερμοπληξία. Οι υπέρβαροι και γέρικοι σκύλοι, καθώς επίσης αυτοί με επίπεδο-πλακουτσωτό πρόσωπο, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θερμοπληξίας και άλλων προβλημάτων λόγω μεγάλης ζέστης το Καλοκαίρι.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Scientific Reports» και ανέλυσε τα κλινικά δεδομένα περισσότερων από 900.000 σκύλων που διακομίστηκαν σε κτηνιατρικές κλινικές της Αγγλίας το 2016 και εντόπισαν 1.222 περιπτώσεις θερμοπληξίας.

Ο σκύλος σου υποφέρει το Καλοκαίρι κι αυτοί είναι οι κίνδυνοι! 

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ράτσες με τον υψηλότερο κίνδυνο θερμοπληξίας είναι οι εξής: 

Chow chowBulldogΓαλλικό bulldogDogue de BordeauxΛαγωνικόCavalier King Charles spaniel (ράτσα μικρού σκύλου)PugGolden retrieverSpringer spaniel

Τα Chow chows, για παράδειγμα, είχαν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν θερμοπληξία σε σύγκριση με τα Labradors.

«Θα συνιστούσα σε όλους τους ιδιοκτήτες σκύλων να εξετάσουν εάν το κατοικίδιο ζώο τους διατρέχει αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας», δήλωσε η Emily Hall, επικεφαλής της έρευνας και ανώτερη λέκτορας στην κτηνιατρική νοσηλευτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Nottingham Trent στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Είναι υπέρβαρος; Είναι ηλικιωμένος; Είναι μία από τις παραπάνω ράτσες που έχουν υψηλότερο κίνδυνο;» είπε χαρακτηριστικά η επικεφαλής.

Ποια είναι τα συμπτώματα της θερμοπληξίας;ΛαχάνιασμαΔυσκολία αναπνοήςΕξάντλησηΠυκνά “αφρώδη” σάλιαΚρεμασμένη γλώσσα η οποία πρήζεταιΑδυναμία να σταθεί στα πόδια τουΚώμα και θάνατος (ακραίες περιπτώσεις)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Tips για να διατηρήσεις δροσερό τον σκύλο σου το Καλοκαίρι!

Photo: Unsplash/ Pauline Loroy

Το άρθρο Ποια σκυλιά κινδυνεύουν περισσότερο από θερμοπληξία το Καλοκαίρι;  εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα