Μεγάλος Περίπατος: Τι έχει αλλάξει απ’ το Σύνταγμα ως την Ομόνοια; (Photos)

17:28 29/7/2020 - Πηγή: iPop

O Μεγάλος Περίπατος έχει αλλάξει την εικόνα της Αθήνας τον τελευταίο καιρό. Η πρωτεύουσα αλλάζει πρόσωπο, εκσυγχρονίζεται και γίνεται πιο όμορφη. Κάποιοι αντιδρούν στην ταλαιπωρία που προκαλούν τα έργα αλλά και πολλοί απολαμβάνουν την βόλτα τους στο κέντρο με μεγαλύτερη άνεση.

Η κίνηση σε κάποιους δρόμους αυξήθηκε λόγω των έργων και της μείωσης των λωρίδων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αντιδρούν σ’ αυτή την ταλαιπωρία. Κάποιες απόψεις που ακούγονται είναι δίκαιες, αλλά και κάποιες άλλες ακραίες. Δεν

γίνεται να συμβεί μια τόσο μεγάλη ανάπλαση σε μια πρωτεύουσα χωρίς να υπάρξουν έργα και να κλείσουν δρόμοι. Είναι το… αναγκαίο κακό που λέμε!

Ένα ακόμα θέμα είναι το κόστος… Ναι, κάποια ποσά είναι υπέρογκα, αλλά πόσες αντιδράσεις θα υπήρχαν εάν είχε αγοραστεί φθηνός εξοπλισμός χαμηλότερης ποιότητας; Το ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν σχεδιαστεί διαφορετικά και να αξιοποιηθούν καλύτερα τα χρήματα είναι γεγονός, αλλά μιλάμε για αλλαγές που δεν θα μείνουν για τετραετία. Εάν όλα πάνε καλά και το έργο περάσει το μεγάλο crash test, θα έχουν πολλοί άνθρωποι στο μέλλον τη δυνατότητα να απολαύσουν το αναμορφωμένο κέντρο της Αθήνας.

Αθήνα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έχει έλλειψη σε ποδηλατόδρομο ( ; ) Ο φακός του iPop.gr “απαντά”!

Πολλά κομμάτια του πιλοτικού έργου έχουν παραδοθεί στους πολίτες και μετά τη Βασιλίσσης Όλγας, έχει αλλάξει πλέον και η εικόνα της Πανεπιστημίου και του Συντάγματος.

Τι βρίσκεται εκεί; Τι θα δεις και σε τι δρόμους θα περπατήσεις εάν πας μια βόλτα στο κέντρο;

Το iPop.gr περπάτησε απ’ το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια και φωτογράφησε ακριβώς όλα όσα υπάρχουν σ’ εκείνο το κομμάτι. Τις πεζοδρομήσεις, τον ποδηλατόδρομο, τους φοίνικες, τα λευκά κυκλικά παγκάκια και τις ζαρντινιέρες.

Είναι τόσο εντυπωσιακά τα όσα θα δεις; Κάποια ναι και κάποια όχι. Αυτό είναι το δικό μας συμπέρασμα. Ενώ δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικές μέρες αφότου κυκλοφορεί ο κόσμος στην Πανεπιστημίου, παρατηρούμε ότι η κίτρινη λωρίδα δεν είναι πλέον ακριβώς κίτρινη, όπως επίσης και η πράσινη λωρίδα. Τα χρώματα έχουν ξεθωριάσει και δεν θυμίζουν σε τίποτα την εικόνα των πρώτων ημερών. Θα ξαναβαφτούν; Θα γίνει σοφότερη επιλογή χρωμάτων;

Οι φοίνικες και οι ζαρντινιέρες, όμως, ξεπροβάλλουν στον δρόμο κάνοντάς τον να φαίνεται πιο ελκυστικός.

Δεν θα σου πούμε άλλα, θα αφήσουμε τις εικόνες να μιλήσουν από μόνες τους. Και θα περιμένουμε τη γνώμη σου!

Μεγάλος Περίπατος: Τι έχει αλλάξει απ’ το Σύνταγμα ως την Ομόνοια;

EUROKINISSI

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες εδώ και την αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας:

Πάμε βόλτα στην αναμορφωμένη Βασιλίσσης Όλγας (Photos)

Photos: Διονυσία Κερατιώτη

Το άρθρο Μεγάλος Περίπατος: Τι έχει αλλάξει απ’ το Σύνταγμα ως την Ομόνοια; (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα