Ποια σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων;

16:47 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Έντονες επικρίσεις σχετικά με τη συνέντευξη του το βράδυ της Δευτέρας δέχεται από το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η συνέντευξη ήταν «ανησυχητική», το ΚΚΕ υπογράμμισε πως «ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να υποστηρίξει τις αποφάσεις του»,ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας

«έδειχνε αμήχανος» και ο Β. Λεβέντης τον χαρακτήρισε «ανέτοιμο».

Τι είπαν τα κόμματα για την συνέντευξη του Πρωθυπουργού και ποια σημεία της φαίνεται να ενόχλησαν περισσότερο;

Νέα Δημοκρατία:

Με επίθεση στην Κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε «ανησυχητική» την συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα και τόνισε πως «οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για την κατάσταση που βιώνει η χώρα».

«Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο Πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν φταίει η ίδια» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «ψεύδεται».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επίσης είπε ότι «η Κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, όμως δεν είχε υπήρχε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισής του».

Αναφερόμενος στους κινδύνους που βιώνει η χώρα εκτίμησε πως μπορεί να βρεθεί ηττημένη τόσο στο προσφυγικό όσο και στην αξιολόγηση. Και σχολίασε αρνητικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αξιοποιήσει ακόμη και το βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας προειδοποιώντας: «Οι απειλές για βέτο δεν ωφελούν» ενώ επίσης τόνισε:

Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη

ΚΚΕ:

«Για μια ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά το γεγονός ότι είναι αυτές οι αποφάσεις που έχουν οξύνει το πρόβλημα και έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες ξεριζωμένους στη χώρα μας. Στήριξε με πάθος την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών και της φύλαξης των συνόρων. Τέλος, δήλωσε ότι θα φέρει άμεσα για ψήφιση στη βουλή τα αντιλαϊκά νομοσχέδια για ασφαλιστικό – φορολογικό, παρά τη λαϊκή κατακραυγή, μαζί με νέα προνόμια υπέρ του κεφαλαίου, μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Κατά τ’ άλλα του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια να βάλει στον ίσιο δρόμο την παραστρατημένη –κατά δήλωσή του– ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και να ανατρέψει, μέσα από τη σαπίλα του συστήματος, τη διαπλοκή».

Ποτάμι:

Ο νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς , από το περιστύλιο της Βουλής δήλωσε εστιάζοντας στην συνέντευξη του Πρωθυπουργού:

«Είδαμε χτες έναν αμήχανο πρωθυπουργό να προσπαθεί με θλιβερό τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ρωτάμε λοιπόν τον κ. Τσίπρα:

Με πόσους άλλους μεγαλο-εκδότες συναντήθηκε στα κρυφά; Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτών των συναντήσεών τους; Συναντήθηκε και με κάποιους οικονομικούς παράγοντες τους οποίους ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει ως τους πλέον μεγαλο-διαπλεκόμενους; Ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί να εκβιάζεται. Να βγει λοιπόν ο κ. Τσίπρας και να πει την αλήθεια, να δώσει στη δημοσιότητα όλα του τα μυστικά ραντεβού γιατί αλλιώς θα τον προλάβουν τα γεγονότα».

Ένωση Κεντρώων:

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων χαρακτήρισε «ανέτοιμο» τον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να αφήσει τους θριάμβους και να ωριμάσει.

Ο Β. Λεβέντης σημείωσε αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό:

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ανέτοιμος, φανερά αγχωμένος και όχι σίγουρος για το μέλλον της χώρας. Σε ερώτηση αν προτιμά εκλογές ή οικουμενική απάντησε ότι έχει εντολή τετραετίας

Απαντώντας στην συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απηύθυνε κάλεσμα στον Πρωθυπουργό λέγοντας:

Καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό να αφήσει τους «θριάμβους» στην άκρη και να ωριμάσει μέσα του η σκέψη της οικουμενικής με τεχνοκράτες για το καλό της Ελλάδας. Με τις τακτικές του κ. Τσίπρα, σε 4 χρόνια δεν θα υπάρχει καν χώρα, θα έχει βουλιάξει

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC

The post Ποια σημεία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα