Πλήθος ερωτημάτων από την αυτοκτονία ενοίκου σε ξενώνα παρακολούθησης, σιγήν ιχθύος τηρεί η πολιτεία

19:42 2/5/2016 - Πηγή: iPop

Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από τις αρμόδιες αρχές για την αυτοκτονία ενοίκου που διέμενε σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ανακοίνωση για το θάνατο του 55χρονου εξέδωσε ωστόσο η Μή κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το περιστατικό δεν πρέπει να μείνει χωρίς διερεύνηση.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει:

Ένα περιστατικό αυτοκτονίας, ιδίως ενοίκου προστατευμένης δομής σε Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, δε μπορεί να παραμένει αδιερεύνητο. Είναι κρίσιμη η ανάδειξη εκείνων των μέτρων

και διαδικασιών που θα μπορούσαν να έχουν λειτουργήσει προληπτικά και αποτρεπτικά στη συγκεκριμένη αυτοκτονία.

Όπως είναι γνωστό, τουλάχιστον το 90% των ατόμων που αυτοκτονούν πάσχουν από κάποια ψυχική διαταραχή. Ο συγκεκριμένος αυτόχειρας «θεωρητικά» βρισκόταν σε καθεστώς διασφάλισης ιατρικής παρακολούθησης, ενώ, επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίθηκε ικανός να εξέλθει της προστατευμένης Μονάδας όπου διαβιούσε, παίρνοντας άδεια.

Στην ανακοίνωσή της η Κλίμακα επισημαίνει παράλληλα ότι οι αυτοκτονίες σε ποσοστό 95% θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

The post Πλήθος ερωτημάτων από την αυτοκτονία ενοίκου σε ξενώνα παρακολούθησης, σιγήν ιχθύος τηρεί η πολιτεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα