Πιστοποιητικό νόσησης: Αναλυτικά η διαδικασία επανέκδοσης – Ποιοι δε την δικαιούνται;

18:37 6/4/2022 - Πηγή: iPop

Μετά τις αλλαγές για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, τα οποία έχουν 9μηνη και 6μηνη ισχύ αντίστοιχα, πρέπει να μάθουμε με ποιον τρόπο γίνεται η επανέκδοσή τους και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και να γίνει η αλλαγή στην ημερομηνία.

Για να εκδώσεις ξανά το πιστοποιητικό νόσησης, ώστε να αποκτήσει ισχύ για 6 μήνες, απλά χρειάζεται να μπεις στη σελίδα gov.gr και να εισάγεις τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και

το ΑΜΚΑ σου.

Κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την χορήγηση του αντιικού φαρμάκου της Pfizer – Σε ποιους θα χορηγείται

Να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

Να έχει περάσει διάστημα 14 ημερών από την ημέρα της εξέτασηςΝα έχει καταχωρήσει το εργαστήριο στο οποίο έγινε το τεστ, το αποτέλεσμα στο Μητρώο ασθενών COVID-19 της ΗΔΙΚΑ ΑΕ

Γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν κολλήσει ποτέ κορονοϊό;

Πιστοποιητικό νόσησης επανέκδοση: Ποιοι δεν το δικαιούνται;

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και βρεθούν θετικοί.

Αντιθέτως οι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο (2) δόσεις του εμβολίου είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο, που επαναμολύνονται από κορονοϊό COVID-19 δεύτερη φορά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (δηλ. εντός των εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης ή της μοναδικής δόσης), μπορούν να επανεκδώσουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.

Υποπαραλλαγή της Όμικρον 2 ή κοινό κρυολόγημα; Τα ύπουλα συμπτώματα που πρέπει να γνωρίζεις

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις δεν χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Πιστοποιητικό νόσησης: Αναλυτικά η διαδικασία επανέκδοσης – Ποιοι δε την δικαιούνται; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα