Πιο επικίνδυνος από ποτέ ο Έμπολα- Τετραπλασιάστηκε η δυναμική του

09:37 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Η επικινδυνότητα του Έμπολα αυξάνεται και σύμφωνα με τους ειδικούς η δυναμική του τετραπλασιάστηκε. Αυτό πρακτικά, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες σημαίνει, πως πλέον ο ιός μπορεί να μολύνει πιο εύκολα τους ανθρώπινους ιστούς.

Σύμφωνα με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η εν λόγω μετάλλαξη που υπέστη ο ιός σημαίνει πως είναι τρεις

φορές πιο φονικός για όλους όσους μολύνει.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι γιατροί όλου του κόσμου οι οποίοι εκτιμούν πως ο ιός θα είναι πιο φονικός και πιο δύσκολο να αντιμετωπισθεί.

Οι δύο σχετικές έρευνες δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Cell». Επικεφαλής των ερευνητών ήταν ο καθηγητής, Τζέρεμι Λούμπαν του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και ο καθηγητής Τζόναθαν Μπολ του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ. Για να φτάσουν στα εν λόγω συμπεράσματα οι επιστήμονες ανέλυσαν τον γενετικό κώδικα σχεδόν 2.000 δειγμάτων του ιού.

Πλέον ο ιός Έμπολα χάρη της νέας μετάλλαξης του που ονομάζεται A82V είναι πιο εύκολο να πλήξει τα υγιή ανθρώπινα κύτταρα και να εισδύσει σ’ αυτά ευκολότερα. Έτσι, είναι και πιο ικανός να μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων.

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Ipop.gr για όλες τις φονικές ασθένειες που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο.

Να θυμίζουμε, πως ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών από μολυσμένους ανθρώπους ή ακόμα και από πτώματα ασθενών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακαλυφθεί εμβόλια για τον Έμπολα. Βέβαια, η ικανότητά του να μεταλλάσσεται, έχει δημιουργήσει πολλές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητά τους στο μέλλον.

The post Πιο επικίνδυνος από ποτέ ο Έμπολα- Τετραπλασιάστηκε η δυναμική του appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα