Πετρόπουλος: Όσοι έχουν μπλοκάκια αν δεν έχουν έσοδα δεν θα καταβάλουν τις εισφορές

10:21 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Για τα μπλοκάκια και συγκεκριμένα για τις ασφαλιστικές εισφορές όσων διαθέτουν μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας,Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «όσοι έχουν μπλοκάκια αν δεν κόβουν αποδείξεις δεν θα καταβάλουν τις εισφορές».

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή την Τετάρτη ο Τάσος Πετρόπουλος δήλωσε «όσοι είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι δεν είναι υποχρεωμένοι εάν δεν κόβουν αποδείξεις

να καταβάλουν τις εισφορές που αναλογούν εφόσον είναι ασφαλισμένοι ως μισθωτοί σε κάποιο ταμείο».

«Οι εισφορές θα υπολογίζονται στα καθαρά έσοδα των επαγγελματιών» σημείωσε και είπε «όσο πιο υψηλές εισφορές πληρώνει κάποιος τόσο μεγαλύτερη σύνταξη θα απολαμβάνει».

Τονίζουμε, πως πριν από την εν λόγω διευκρίνιση οι μισθωτοί που έχουν μπλοκάκι θεωρούσαν δεδομένο βάσει της νομοθεσίας πως ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν την ελάχιστη εισφορά των περίπου 170 ευρώ το μήνα.

Μετά, όμως, από όσα είπε ο υφυπουργός οι μισθωτοί οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν το μπλοκάκι τους δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλουν εισφορές.

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε:

Ανεξαρτήτως φορέα ασφάλισης, ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους

Ενώ αναφερόμενος στις συντάξεις δήλωσε πως «θα βγαίνουν σε 18 μέρες μετά την έναρξη του νέου συστήματος, όταν βγει ο πρώτος συνταξιούχος» και πρόσθεσε «το ίδιο θα ισχύσει και για τους παλαιότερους ασφαλισμένους όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αρχείων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Δεν θα υπάρξουν απολύσεις προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ενοποίησης» δήλωσε ο υφυπουργός και σημείωσε, όμως, πως δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

«Τα πρώτα ειδοποιητήρια των εισφορών που θα εκδίδονται σε μηνιαία βάση θα βγουν τον Ιανουάριο. Το σύστημα θα δέχεται οποιοδήποτε ποσό καταβάλλεται» διευκρίνισε και εξήγησε πως το ειδοποιητήριο θα πηγαίνει σε εκείνον που πρέπει να πληρώσει.

The post Πετρόπουλος: Όσοι έχουν μπλοκάκια αν δεν έχουν έσοδα δεν θα καταβάλουν τις εισφορές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα