Περιζήτητα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ λόγω της γρίπης -39 νοσηλεύονται

17:32 18/1/2016 - Πηγή: iPop

Περιζήτητα τα κρεβάτια στη ΜΕΘ λόγω της γρίπης η οποία έχει οδηγήσει 9 ανθρωπους στο θάνατο, ενώ αυτή τη στιγμή 39 νοσηλεύονται.

Ο σημερινός απολογισμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται αγγίζει τους 39, ενώ συνολικά έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 57 ασθενείς.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ καθώς τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι μετρημένα, απόδειξη του προβλήαμτος είναι ότι από τους 9 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της φονικής γρίπης, οι 2 δεν είχαν προλάβει να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείς και κατέληξαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Διαβάστε προσεκτικά τις προληπτικές οδηγίες.

Η γρίπη κάνει διακρίσεις, και πιο συγκεκριμένα «χτυπάει» άνδρες κάτω των 50 ετών, συγκεκριμένα ένας στους τέσσερις που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με γρίπη είναι γύρω στα 40.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι 15 από τους 57 ασθενείς, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ με βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, είναι κάτω από 50 χρόνων.

Το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1), όπως είχε διαφανεί από τα προηγούμενα έτη, χτυπάει κυρίως άτομα ηλικίας 30 έως 55 χρόνων.

The post Περιζήτητα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ λόγω της γρίπης -39 νοσηλεύονται appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα