Πέντε σειρές-ντοκιμαντέρ του Netflix που αποδεικνύουν πως η αληθινή ζωή είναι πιο τρομακτική από το σινεμά

13:06 9/8/2022 - Πηγή: iPop

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Netflix είναι χωρίς αμφιβολία οι σειρές ντοκιμαντέρ που προσφέρει. Μια από τις κατηγορίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι τα ντοκιμαντέρ στο Netflix που βασίζονται σε αληθινά εγκλήματα. Γιατί πολλές φορές η ίδια η ζωή ξεπερνάει και την πιο ζωηρή φαντασία. Ανακάλυψε μερικές από αυτές τις αληθινές ιστορίες σε αυτή τη λίστα που τα έχει όλα: ανεξιχνίαστους φόνους, serial

killers, απαγωγές και σοκαριστικές υποθέσεις που κόβουν την ανάσα. Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις που πραγματικά με έβαλαν σε σκέψεις και με έκαναν να χάσω τον ύπνο μου πολλές φορές.

Το Netflix αποκαλύπτει τη νέα λειτουργία του «Mystery Box»! Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Αυτά είναι τα καλύτερα ντοκιμαντέρ στο Netflix που βασίζονται σε αληθινά εγκλήματαNight Stalker: The Hunt for a Serial Killer

Αυτή δεν είναι μια απλή ιστορία ενός ακόμη serial killer! Ένας άνδρας σκορπάει τον πανικό και τον τρόμο ανεξέλεγκτος και δύο ντετέκτιβ δε σταματούν αν δεν τον πιάσουν. Ο λεγόμενος Night Stalker παρακολουθεί τα θύματά του, τα βιάζει, τα απαγάγει και παράλληλα μπερδεύει την αστυνομία. Αν είσαι φαν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, πίστεψε με, αξίζει την προσοχή σου -και καλό θα ήταν να παρακολουθήσεις και τα τέσσερα επεισόδια μονομιάς.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Εστιάζοντας στο περίφημο Cecil, ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο κέντρο του Los Angeles, αφηγείται την ιστορία της Elisa Lam, μιας Καναδής φοιτήτριας που εξαφανίστηκε στο ξενοδοχείο υπό μυστηριώδεις συνθήκες, πριν αργότερα εντοπιστεί πνιγμένη. Μάλιστα, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ο διαβόητος serial killer, που κατατρομοκρατούσε τις περιοχές του Los Angeles και του San Francisco και τον οποίο τα αμερικανικά ΜΜΕ είχαν βαφτίσει «Night Stalker», έμεινε για αρκετές εβδομάδες στο ξενοδοχείο Cecil.

Sophie: A Murder in West Cork

Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί την έρευνα γύρω από τη Sophie Toscan Du Plantier, μιας Γαλλίδας παραγωγού ταινιών, η οποία σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν στο απομονωμένο εξοχικό της στο West Cork της Ιρλανδίας, το 1996. Η σειρά έχει συνεντεύξεις με τους πραγματικούς κατοίκους της μικρής αυτής κοινότητας, επικεντρώνεται όμως στον βασικό ύποπτο της ιστορίας και στο πώς η αστυνομία έχτισε την υπόθεση. Κι ενώ ακολουθεί αυτή τη γραμμή, κάποια στιγμή σου βάζει τρικλοποδιά, ανατρέποντάς τη. Μην το χάσεις!

Βρήκαμε το μυστικό μενού του Netflix! Μάθε πώς να το ξεκλειδώσεις

Murder by the Coast

Η ιστορία του ντοκιμαντέρ εστιάζει στο φονικό ενός νεαρού κοριτσιού, την Rocío Wanninkhof, όπου το 1999 βρέθηκε νεκρή, μετά από τρεις εβδομάδες που αγνοούνταν. Λίγες εβδομάδες μετά, μια οικογενειακή φίλη της οικογένειάς της κρίθηκε ένοχη για τη δολοφονία και φυλακίστηκε, παρόλο που δεν υπήρχαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία εναντίων της. Όταν το άψυχο σώμα μιας άλλης έφηβης, της Sonia Carabantes, εντοπίστηκε το 2003, η αστυνομία πιάνει τον πραγματικό δολοφόνο, αλλά μέχρι τότε η κοινωνία έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Πρόκειται για μία παράξενη υπόθεση που σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσεις.

The Ripper

H μίνι – σειρά τεσσάρων επεισοδίων αναφέρεται ουσιαστικά στον Peter Sutcliffe, γνωστό και ως ”ο Αντεροβγάλτης του York”. Η δράση του μεταξύ 1975 και 1980 συγκλόνισε όλη την Αγγλία. Σε αυτό το διάστημα δολοφόνησε με φρικτό τρόπο 13 γυναίκες ενώ επιτέθηκε σε αρκετές ακόμα περιμετρικά της πόλης Leeds. Disclaimer: Είναι αρκετά πιθανό να χάσεις τον ύπνο σου βλέποντας την!

Ο Ιούνιος θέλει ήλιο, θάλασσα και Netflix: Τα καλύτερα shows που θα απολαύσουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πέντε σειρές-ντοκιμαντέρ του Netflix που αποδεικνύουν πως η αληθινή ζωή είναι πιο τρομακτική από το σινεμά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα