Πενήντα φορτηγά με τρόφιμα κατευθύνονται προς την Madaya

09:40 14/1/2016 - Πηγή: iPop

Πενήντα φορτηγά με τρόφιμα και εφόδια έχουν αφήσει πίσω τους τη Βαγδάτη και κατευθύνονται προς την Madaya της Συρίας προκειμένου να παραδώσουν τα εφόδια στους ανθρώπους που λιμοκτονούν εδώ και μήνες στην υπό κατάληψη συριακή πόλη.

Πρόκειται για την δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια μέσα στην ίδια εβδομάδα στην Madaya, στην οποία είχε να φθάσει φαγητό από τον Οκτώβριο, ενώ είχαν αναφερθεί δεκάδες θάνατοι από την πείνα με τα παιδιά να υποσιτίζονται.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε την δραματική κατάσταση που επικρατεί

στην Madaya της Συρίας, με ανθρώπους που υποσιτίζονται σε ακραίο βαθμό και εφόδια που έχουν να φθάσουν μήνες στην πόλη.

Τουλάχιστον 400 άτομα είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και πρέπει να μεταφερθούν εκτός της πόλης για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

«Χρειάζονται επείγουσα ιατρική μεταφορά απόψε και χρειάζονται την άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας για να μεταφερθούν».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της πόλης που υποφέρει από την πείνα, έπειτα από πρωτοβουλία της Νέας Ζηλανδίας και της Ισπανίας.

Food has finally reached Madaya and two other villages in Syria, where tens of thousands have been suffering. https://t.co/oBpH5Fh18x

— AJ+ (@ajplus) January 13, 2016

Reuters: convoy of 50 aid trucks has left #Damascus for the besieged Syrian town of #Madaya with the second delivery this week

Sky News Newsdesk (@SkyNewsBreak) January 14, 2016

Photo: UN

The post Πενήντα φορτηγά με τρόφιμα κατευθύνονται προς την Madaya appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα