«Παραβάσεις» διαπιστώθηκαν στη ρόδα στο Σύνταγμα- Τι αναφέρει ο ΣΕΠΕ;

14:56 4/1/2017 - Πηγή: iPop

Παραβάσεις φέρεται να διαπιστώθηκαν σύμφωνα με το ΣΕΠΕ κατά τη διάρκεια της αποσυναρμολόγησης της ρόδας στο Σύνταγμα. Έτσι, για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κλήθηκαν οι υπεύθυνοι να παρέχουν γραπτές δηλώσεις στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Τονίζουμε, πως ο έλεγχος διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας το απόγευμα της Τρίτης και χρειάστηκε η συνδρομή της

αστυνομίας, καθώς, όπως έγινε γνωστό το συνεργείο αρνήθηκε στην αρχή να συνεργαστεί.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΠΕ έκανε λόγo για παραβάσεις που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο και, όπως τόνισε κλήθηκαν οι υπεύθυνοι σε παροχή γραπτών εξηγήσεων, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης από το νόμο διαδικασίας επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Τονίζουμε, πως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία «οι εργοδότες υποχρεούνται να διευκολύνουν το έργο των Επιθεωρητών Εργασίας κατά τον έλεγχο. Στον εργοδότη που αρνείται την παροχή στοιχείων ή πληροφοριών, επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις».

Στην ανακοίνωση του το ΣΕΠΕ επισημαίνει, πως θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με στόχο την διασφάλιση καμίας έκπτωσης στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

The post «Παραβάσεις» διαπιστώθηκαν στη ρόδα στο Σύνταγμα- Τι αναφέρει ο ΣΕΠΕ; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα