Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos- Videos)

14:02 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και είχαν παραταχθεί μπροστά από τον λευκό Πύργο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις αγροτών σ’ όλη την χώρα.

Λίγο πριν από τις 13:30, αγρότες από τα μπλόκα στα διόδια των Μαλγάρων και τον κόμβο της Κουλούρας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας παρέταξαν τα τρακτέρ

και αγροτικά μηχανήματά τους μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Οι αγρότες έχοντας στο πλευρό τους μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς ενώσεις και συνδικάτα έκαναν συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγρότες έκλεισαν δρόμους και παρατάχθηκαν μπροστά στον Λευκό Πύργο για περίπου 2 ώρες. Στην συνέχεια πέρασαν μπροστά από το Δημαρχείο και μπήκαν στην οδό Τσιμισκή, απ’ όπου και συνεχίζουν προς τα διόδια των Μαλγάρων για να επιστρέψουν στα μπλόκα τους.

Οι ίδιοι είχαν τονίσει εξαρχής πως «η κίνησή μας είναι συμβολική και δεν έχουμε σκοπό να αποκλείσουμε το κέντρο της πόλης και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Διαμαρτυρία απ’ τους αγρότες στον Τύρναβο

Το πρωί του Σαββάτου οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απ’ τον Τύρναβο της Λάρισας προχώρησαν σε διαμαρτυρία.

Στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους, έχυσαν γάλα και έβαλαν φωτιά σε μπάλες από σανό.

Κινητοποιήσεις σε όλη την χώραΗ εθνική οδός Λάρισας- Κοζάνης στο ύψος του Αργυροπουλείου είναι αποκλεισμένη λόγω διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, οι οποίοι υποστηρίζουν τον αγώνα των αγροτών.Κλειστή και στα δύο ρεύματα είναι παράλληλα και η εθνική οδός ΑθηνώνΘεσσαλονίκης, στα όρια της Λάρισας.Αποκλεισμένη επ’ αόριστον και στα δύο ρεύματα παραμένει για έκτη ημέρα η Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής, στα «Πράσινα Φανάρια» από αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού Χαλκιδικής και άλλων περιοχών της ανατολικής Θεσσαλονίκης.Αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Κατερίνη παραμένουν απ’ τις 28/1 στην αερογέφυρα της πόλης. Παράλληλα, σχεδιάζουν αποκλεισμούς εφοριών και τραπεζών.Στην Αιτωλοακαρνανία οι αγρότες προγραμματίζουν 2ωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 21.00. Την Τρίτη στις 11.00 το πρωί θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο της Περιφέρειας.Να αποκλείσουν το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής στοχεύουν οι αγρότες, ενώ παραμένει άγνωστο το πότε θα γίνει ο αποκλεισμός, καθώς, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, το τρέχον Σαββατοκύριακο δίνεται προτεραιότητα στις γενικές συνελεύσεις.Στις 30/1 οι αγρότες και κτηνοτρόφοι Καστοριάς έστησαν μπλόκο στο Άργος Ορεστικό -τον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού στον δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.Την Πέμπτη 2/2, στήθηκε το μπλόκο των Γρεβενών, δηλαδή στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα.Παράλληλα, στο Καλονέρι Βοείου στήθηκε το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.Την ίδια στιγμή, οι αγρότες του Αμύνταιου είναι στις θέσεις τους στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.Τέλος, αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας είναι ακόμα στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας-Έδεσσας.Photos: onlarissa.gr, seleo.gr

The post Αποχωρούν οι αγρότες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης (Photos- Videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα