Οι αεροπορικές εταιρείες δεν εφαρμόζουν το διάταγμα Trump μετά τη δικαστική απόφαση

13:30 4/2/2017 - Πηγή: iPop

Αφού έγινε η ανακοίνωση ότι ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ έβαλε προσωρινό «μπλόκο» στην εφαρμογή του διατάγματος Trump, η Air France αποφάσισε να εφαρμόσει κατευθείαν τη δικαστική απόφαση. Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Qatar Airways, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα κι άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Έτσι, από σήμερα, Σάββατο, η Air France

ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει να επιβιβάζονται σε πτήσεις της προς ΗΠΑ επιβάτες, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα δεν είχαν καταφέρει να μεταβούν στις ΗΠΑ με βάση το διάταγμα Trump.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε:

Ξεκινώντας από σήμερα επιβάλλουμε την δικαστική αυτή απόφαση. Υπήκοοι από τις χώρες (που αφορά το αντιμεταναστευτικό διάταγμα) καλούνται να πετάξουν και πάλι για τις ΗΠΑ με την προϋπόθεση ότι τα έγγραφά τους και η βίζα τους είναι εντάξει

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκπρόσωποι της αμερικανικής Κυβέρνησης στο Παρίσι έδωσαν συμβουλή στις αεροπορικές εταιρείες να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ επιβιβάζοντας επιβάτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη.

Η Qatar Airways απ’ την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι πλέον επιτρέπει σε επιβάτες από όλες τις χώρες να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς ΗΠΑ.

The post Οι αεροπορικές εταιρείες δεν εφαρμόζουν το διάταγμα Trump μετά τη δικαστική απόφαση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα