Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων

14:48 31/5/2017 - Πηγή: iPop

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων θα δώσει το υπουργείο οικονομικών, για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα οι οποίες έληγαν κανονικά στις 30 Ιουνίου. Παράταση και για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων.

Το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η οποία θα αφορά την προθεσμία υποβολής των δηλώσεων των φυσικών προσώπων καθώς και των νομικών προσώπων που έληγαν στις 30 Ιουνίου.

Η

παράταση αυτή έχει ως στόχο την διευκόλυνση των φορολογουμένων και των λογιστών στην συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων.

Παράταση και για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Με τροπολογία η οποία θα κατατεθεί σήμερα Τετάρτη στη Βουλή, θα προβλέπεται παράταση και στην προθεσμία υπαγωγής των φορολογούμενων στο νόμο για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων η οποία θα παραταθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Παράλληλα στην συγκεκριμένη τροπολογία θα προβλέπεται αύξηση στο 12% από 10% στον συντελεστή προσδιορισμού του πρόσθετου φόρου τον οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν από αύριο μέχρι και τη λήψη της νέας προθεσμίας δηλώσεις σχετικά με την ρύθμιση των υποθέσεων τους.

Η ένταξη στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη των εισοδημάτων απαλλάσσει τον φορολογούμενο από πρόστιμα και προσαυξήσεις ενώ πρόβλεψη υπάρχει μόνο για την καταβολή πρόσθετου φόρου επιπλέον του φόρου που αναλογεί.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της ΕΡΤ, μέχρι την Τρίτη είχαν εισπραχθεί από το ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 250 εκ.ευρώ στα δημόσια ταμεία. Πάνω από 2,5 δισ ευρώ εμφανίστηκαν στην Εφορία από 49.000 φορολογούμενους και καταλογίστηκαν φόροι οι οποίοι υπερβαίνουν τα 250 εκ ευρώ.

Η οικειοθελής αποκάλυψη εισοδημάτων σχετίζεται με:Φορολογούμενους οι οποίοι δεν είχαν υποβάλει ποτέ.Φορολογική δήλωση ή είχαν υποβάλει ανακριβείς δηλώσεις ή με ελλείψεις.Φορολογούμενους οι οποίοι απέκρυψαν ακίνητη περιουσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων επιτυγχάνεται με τροποποιητικές δηλώσεις και η ευνοϊκή ρύθμιση καλύπτει ακόμα κάθε φόρο και εισφορά εφόσον η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης έχει λήξει μέχρι 30 /9 /2016. Όπως οι φόροι κληρονομιάς, δωρεών, γονικών παροχών ΦΠΑ ή τέλη χαρτοσήμου.

The post Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα