Έχεις σκύλο αλλά ελάχιστο χρόνο να ασχοληθείς μαζί του; Αυτά πρέπει να θυμάσαι

10:35 20/10/2016 - Πηγή: iPop

Όλοι έχουν υποχρεώσεις, οι οποίες τους αφήνουν με ελάχιστον ελεύθερο χρόνο. Έχεις, όμως, τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο ώστε δεν προλαβαίνεις να ασχοληθείς με το σκύλο σου; Το να είσαι ιδιοκτήτης κατοικιδίου είναι μεγάλη ευθύνη , στην οποία μπορείς να ανταπεξέλθεις αρκεί να προσπαθήσεις.

Εάν ο χρόνο σου είναι λίγος, οι υποχρεώσεις σου πολλές και μέσα σ’ όλα αυτά θέλεις να μην παραμελείς τον σκύλο σου και να μην του δημιουργείς πρόβλημα, πρέπει να θυμάσαι τα παρακάτω:

Φτιάξε ένα πρόγραμμα κι ακολούθησέ το

Όπως βάζεις σε πρόγραμμα τις υποχρεώσεις σου, έτσι

πρέπει να βάλεις κι ένα πρόγραμμα για το σκύλο σου. Φτιάξε ένα πλάνο για το πότε θα τον ταϊζεις, θα τον πηγαίνεις βόλτα, θα παίζεις μαζί του κλπ κι ακολούθησέ το!

Μην αμελείς την εκπαίδευση

Όσο λίγο χρόνο και να έχεις μην ξεχνάς ότι ο σκύλος σου χρειάζεται κάποιον να του μάθει τα βασικά. Αυτός ο κάποιος είσαι εσύ ως ιδιοκτήτης του. Αφιέρωσε κάποιες ώρες μέσα στην εβδομάδα για την εκπαίδευση του σκύλου σου, ειδικά εάν βρίσκεται στη φάση που διαμορφώνει τη συμπεριφορά του.

Βρες του έναν φίλο

Δεν εννοούμε να πάρεις δεύτερο σκύλο, αλλά να βρεις στον περίγυρό σου άτομα που έχουν σκύλο. Το να έχει έναν φίλο ο σκύλος σου θα τον βοηθήσει εάν εσύ δεν μπορείς να του δώσεις την απαραίτητη προσοχή.

The post Έχεις σκύλο αλλά ελάχιστο χρόνο να ασχοληθείς μαζί του; Αυτά πρέπει να θυμάσαι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα