Διεκόπη η εκκένωση της πόλης, ακούστηκαν εκρήξεις – Πάνω από 6.400 άτομα έφυγαν από το Χαλέπι το τελευταίο 24ωρο (Video)

09:22 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Τελευταία εξέλιξη: Διεκόπη η εκκένωση της πόλης, ακούστηκαν εκρήξεις το πρωί της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από το Συριακό καθεστώς, η επιχείρηση εκκένωσης των αμάχων από το Χαλέπι διεκόπη καθώς ομάδες ανταρτών παραβίασαν την εκεχειρία.

Νωρίτερα…

Πάνω από 6.400 άτομα έφυγαν από το Χαλέπι το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο της συμφωνίας τους με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Τουλάχιστον 6.400 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Χαλέπι κατά το τελευταίο 24ωρο, και

μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μεταξύ αυτών, βρίσκονταν και πάνω από 3.000 αντάρτες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνε ότι το ζήτημα έχει λυθεί καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στην Συριακή πόλη παραμένουν ακόμα σχεδόν 50.000 άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό. «Υπάρχουν 50.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 40.000 είναι άμαχοι, που είχαν την ατυχία να κατοικούν σε αυτό το τμήμα της πόλης. Οι υπόλοιποι είναι μαχητές, μεταξύ 1500 και 5000 και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Παρίσι. «Χωρίς την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ή (την εφαρμογή) μιας εκεχειρίας, το Ιντλίμπ θα είναι το επόμενο Χαλέπι» προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Το υπ. Άμυνας της Ρωσίας επισημαίνει πως συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, η αποχώρηση των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Περίπου 40 λεωφορεία και ασθενοφόρα μεταφέρουν τους πολίτες από την κατεστραμμένη πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.


Στη Σύνοδο Κορυφής αποφασίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει χρήση όλων των διπλωματικών διαύλων για να ασκήσει πίεση ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη συριακή πόλη, σύμφωνα με τις δηλώσεις οτυ προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Η Τουρκία από την πλευρά της υπολογίζει τον αριθμό των αμάχων που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την συριακή πόλη μεταξύ 80.000 και 100.000.

The post Διεκόπη η εκκένωση της πόλης, ακούστηκαν εκρήξεις – Πάνω από 6.400 άτομα έφυγαν από το Χαλέπι το τελευταίο 24ωρο (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα