Ο Τσίπρας στο Βερολίνο για μια σειρά συναντήσεων

09:10 16/12/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις Βρυξέλλες ο Τσίπρας στο Βερολίνο για μία σειρά συναντήσεων. Τα θέματα που θα συζητήσει με την Μέρκελ.

Μετά την παρουσία του στην τελευταία σύνοδο Κορυφής των 28 για το 2016, την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση αποτιμά θετικά, ο Αλέξης Τσίπρας

έχει στην ατζέντα του μία σειρά συναντήσεων στο Βερολίνο, με ίσως κρισιμότερο το γεύμα εργασίας με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να φέρει στο τραπέζι το ζήτημα που ανέκυψε μετά τις εξαγγελίες του για την ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων και του νησιωτικού πληθυσμού του Αιγαίου.

«Η παρεξήγηση πρέπει να λυθεί», είναι η θέση της Αθήνας, που θα προσέλθει στην Καγκελαρία με βασικό επιχείρημα ότι το πρόγραμμα δεν τίθεται σε κίνδυνο από το συγκεκριμένο μέτρο που πήρε η κυβέρνηση. Η συνέπεια που έχει επιδείξει στην τήρηση των συμφωνιών θα είναι ένα ακόμη «όπλο» στην ελληνική «φαρέτρα», με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να ζητήσει συνέπεια από όλες τις πλευρές, για παράδειγμα στη λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους.

Παράλληλα ο Πρωθυπυργός προσέρχεται σ αυτή τη συνάντηση έχοντας ως βασικό επιχείρημα την πλήρη σύγχυση που επικρατείσ την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την γειτονιά της, και να τονίσει πως η συγκυρία δεν επιτρέπει πειραματισμούς ( ο πόλεμος στη Συρία μαίνεται, το Κυπριακό έχει μπει στην κρισιμότερη φάση του, η ευρωπαϊκή οικονομία δεν έχει σταθεροποιηθεί και εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών -σε χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία- οδηγούνται το 2017 στις κάλπες), οπότε δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μην κλείσει η αξιολόγηση τώρα.

Μέρκελ: Δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο

Κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Γερμανίδα Καγκελάριος μετά τη Σύνοδο Κορυφής, υπογράμμισε πως θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το θέμα του επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά «δεν σκοπεύει να αναμειχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο».

«Όσον αφορά τις ελληνικές αποφάσεις, υπάρχει μια κρίσιμη συζήτηση. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) το έχει ξεκαθαρίσει αυτό», είπε η Μέρκελ και συμπλήρωσε: «Είμαι σίγουρη ότι θα συζητήσω το θέμα αυτό με τον Έλληνα πρωθυπουργό αύριο (Παρασκευή), παρότι δεν σκοπεύω να αναμειχθώ στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πακέτο».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Τσίπρα στο Βερολίνο

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα θα διαμορφωθεί ως εξής (οι αναγραφόμενες ώρες είναι σε ώρα Κεντρικής Ευρώπης):

12:30-12:45 Κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ12:45-13:45 Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ15:00-16.00 Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στα Γραφεία του SPD16:45-17.30 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του κόμματος των Πρασίνων.

The post Ο Τσίπρας στο Βερολίνο για μια σειρά συναντήσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα