Πάνω από 2.000 άτομα αποχώρησαν από την Ειδομένη

20:54 24/5/2016 - Πηγή: iPop

Περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν την Τρίτη από τον καταυλισμό στην Ειδομένη σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της βόρειας Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, 42 λεωφορεία αναχώρησαν απ’ την Ειδομένη με συνολικά 2.031 άτομα. Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε για σήμερα, Τρίτη.

Οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν ήταν 662 Σύροι, 1.273 Κούρδοι και 96 Γιαζίντι.

Η διαδικασία εκκένωσης αναμένεται

να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των προσφύγων άρχισε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης.

Την ίδια στιγμή συνολικά 54.124 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στη χώρα μας σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Κυρίτσης διαβεβαίωσε τη Δευτέρα μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ότι η εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης δεν θα είναι μια αστυνομική επιχείρηση-σκούπα, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να αδειάσει τώρα ο καταυλισμός, διότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο το καλοκαίρι στην ύπαιθρο στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η εκκένωση θα γίνει χωρίς προβλήματα, ενώ διαβεβαίωσε πως υπάρχουν δομές για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

Τόνισε πως υπάρχουν ήδη 6.500 θέσεις στους οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, ενώ οι πρόσφυγες στην Ειδομένη αυτή τη στιγμή είναι 8.500.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Πάνω από 2.000 άτομα αποχώρησαν από την Ειδομένη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα