Πανεύκολο κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας!

15:23 15/4/2021 - Πηγή: iPop

Όλοι μας έχουμε χώρους έμπνευσης… Έτσι σε ένα ξαφνικό πέρασμα από την κουζίνα και στο κοίταγμα των ώριμων μπανανών μας δόθηκε η ιδέα! Η συνταγή λοιπόν για το παρακάτω κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας μας ήρθε μέσα στην ίδια μας τη κουζίνα.

Το ξέρουμε πως οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο γευστικά και κυρίαρχα φρούτα όταν θέλει κάποιος να πάρει ενέργεια. Το ξέρουμε επίσης πως σχεδόν όλοι τρελαινόμαστε για αυτές αν και σε μεγάλη ποσότητα είναι παχυντικές.

Όπως επίσης ξέρουμε όταν οι μπανάνες μας έχουν μαυρίσει, σχεδόν κανένας δεν τις τρώει. Έτσι για να μην τις πετάξουμε σας έχουμε την πιο αφράτη, φανταστική και εύκολη συνταγή για το κέικ μπανάνας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:4 ώριμες μπανάνες140 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)200 γραμ. ζάχαρη300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κ.γ. σόδα1κ.σ. κανέλα1 κ.γ. βανίλιααλάτι2 αυγά χτυπημένα2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ200 γραμ. Λιωμένη σοκολάτα για το γαρνίρισμα

Σπιτικά και γευστικά κρουασανάκια brioche!

Πώς θα φτιάξεις το κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας;Ξεκινάμε τη συνταγή μας λιώνοντας τις μπανάνες σε ένα βαθύ μπολ. Στη συνέχεια σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά μας να γίνουν ένα μείγμα.Είναι σημαντικό η ταχύτητα του μίξερ να είναι δυνατή ώστε να γίνουν τα υλικά μας μια κρέμα κίτρινη στην οποία η ζάχαρη θα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά και την κανέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώστε και αυτά τα υλικά μας να αφομοιωθούν και γίνουν ένα με το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τις μπανάνες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ τώρα ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά.Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ σιγά σιγά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και βάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε για 50′ σε προθερμασμένο φούρνο. Τα πρώτα 10 λεπτά στους 180 °C και μετά στους 170 °C. Αφού κρυώσει το κέικ μας, ρίχνουμε τη σοκολάτα από πάνω.

Καλή μας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πανεύκολο κέικ μπανάνας με γλάσο σοκολάτας! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα