Πάμε να δούμε τα αστέρια;

11:31 7/5/2014 - Πηγή: iPop

Πόσες φορές έχεις την ευκαιρία, να δεις τη Σελήνη, το Δία και τον Άρη μέσα από τα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου της Πεντέλης; Από σπάνια έως ποτέ. Το αστεροσκοπείο της Πεντέλης, οργανώνει μία βραδιά κάτω από τα αστέρια!

Την Παρασκευή 9/5 θα στηθούν τηλεσκόπια στο αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος του ΙΜΕ με αφορμή την έκθεση «Η κατάκτηση του διαστήματος». Ενώ οι μικροί φίλοι που θα βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης του αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της

Νέας Υόρκης ανακαλύπτοντας πώς μυρίζει η Σελήνη αλλά και δημιουργώντας συνθήκες γήινης ζωής στον Άρη!

Στις 19.00 στην αίθουσα Ιφιγένεια ο Χαράλαμπος Κοντοές, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα μιλήσει σχετικά με το «Πώς η διαστημική παρατήρηση και παρακολούθηση της Γης φέρνει την ανατροπή στην ανίχνευση και καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών» – γιατί ναι, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας των δορυφόρων μπορούμε να ανιχνεύσουμε πλέον μια πυρκαγιά από πολύ νωρίς και να την παρακολουθούμε σε πραγματικό χρόνο.

Στις 20.30 μ.μ. τα Μουσικά Σύνολα «Ελληνικός Κόσμος» θα περιμένουν στο αίθριο «Τραγουδώντας για τα αστέρια…», ενώ στις 21.00 θα ανοίξουν τα τηλεσκόπια για να μπορέσει το κοινό να παρατηρήσει τη Σελήνη, τον Δία και τον Άρη!

Ώρα έναρξης: 19.00
Eίσοδος ελεύθερη

The post Πάμε να δούμε τα αστέρια; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα