Παϊδάκι αρνιού με παπαρδέλες και σάλτσα ντομάτας

11:02 28/3/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά1 πακέτο παπαρδέλες½ κιλό παΪδάκια3 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ1 κουταλιά της σούπας πελτέ1 σκελίδα σκόρδοΜισό κρεμμύδι ψιλοκομμένοΛίγο βασιλικό φρέσκοΑλάτι, φρέσκο πιπέριΓραβιέρα αμφιλοχίας ή παρμεζάναΕκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το πελτέ, την ντομάτα και περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού νερό.Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 18’-20’ ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά.

Παράλληλα μαρινάρουμε

τα παϊδάκια με λάδι και αλάτι και τα σοτάρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι ( περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά) για να τα θωρακίσουμε εξωτερικά. Έπειτα τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ͦC για 8’-9’. Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο νερό με αλάτι μέχρις ότου γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Για το σερβίρισμα, βάλτε τα μακαρόνια στο πιάτο, ρίξτε από πάνω την σάλτσα, τοποθετήστε στο πλάι τα παϊδάκια και από πάνω ρίξτε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένο τυρί και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Tip!

Προτιμάμε τις φρέσκιες ντομάτες όταν είναι η εποχή τους, δηλαδή το καλοκαίρι.

The post Παϊδάκι αρνιού με παπαρδέλες και σάλτσα ντομάτας appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα