Γίνε ισχυρός επιχειρηματίας σε 10 βήματα

10:33 28/3/2014 - Πηγή: iPop

Οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν καθημερινά πολλά εμπόδια, αναπόφευκτα από την πρώτη ημέρα που αποκτούν το επιχειρηματικό όνειρο. Είναι ένα επίπονο ταξίδι και πολλοί άνθρωποι των επιχειρήσεων εμπίπτουν στο πρώτο εμπόδιο (ή δεύτερο ή το τρίτο).

Για να γίνει η μετάβαση από τους επίδοξους επιχειρηματίες σε επιτυχημένους επιχειρηματίες απαιτείται μια πληθώρα από θετικά γνωρίσματα του χαρακτήρα. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που είναι νικητές είναι ότι έχουν συναισθηματική δύναμη.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξηγηθεί αυτό είναι με την σκιαγράφηση των top 10

χαρακτηριστικών που εμφανίζονται σε επιχειρηματίες που είναι επιτυχημένοι!

Δεν αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους

Οι συναισθηματικά ισχυροί άνθρωποι αρνούνται να βυθίζονται σε μεμψιμοιρία. Δεν έχουν χρόνο για να επιδοθούν στη θλίψη. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά είναι ανθεκτικοί. Δεν δίνουν δεκάρα για τη δυστυχία. Ξέρουν ότι η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Χρησιμοποιούν την άσχημη στιγμή τους και την μετατρέπουν σε κάτι θετικό.

Δεν κάνουν πράγματα που δεν θέλουν να τα κάνουν

Πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να κάνουν πράγματα τα οποία δεν θέλουν να τα κάνουν γιατί κάποιος τους ανάγκασε ή δεν έχουν τη δύναμη να αρνηθούν. Εκείνοι που είναι συναισθηματικά ισχυροί είναι σε θέση ευγενικά αλλά κατηγορηματικά να εξηγήσουν γιατί δεν μπορούν και γιατί δεν θα κάνουν κάτι που δεν ταιριάζει με τα δικά τους σχέδια.

Δεν φοβούνται τις αλλαγές

Οι συναισθηματικά ισχυροί επιχειρηματίες δεν φοβούνται την αλλαγή. Αντιθέτως, θα το επικροτήσουν. Ξέρουν ότι ο κόσμος δεν είναι ακίνητος και ότι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλίσει κάποιος ένα επιτυχημένο μέλλον είναι να είναι σε θέση να υιοθετήσει τις νέες ιδέες και τις νέες καταστάσεις. Γι’ αυτό και οι συναισθηματικά ισχυροί άνθρωποι συχνά ευδοκιμούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Δεν κρατούν μνησικακίες

Οι συναισθηματικά ισχυροί, δεν αφήνουν τη δυσαρέσκεια και την κακία να φουντώνουν και να γίνει μέρος της ζωής τους. Αν κάποιος έχει κάνει λάθος εις βάρος τους, δείχνουν το επίπεδο τους και τον συγχωρούν. Η μνησικακία το μόνο που θα καταφέρει είναι να σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη τους.

Δεν πιστεύουν στην έκφραση «σου χρωστάω για μια ζωή»

«Δεν έχω καταλάβει γιατί ορισμένα άτομα αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα σε κάτι – είτε πρόκειται για μια δουλειά, ένα μισθό, τα επιδόματα ή οτιδήποτε άλλο. Παίρνουμε αυτό που μας αξίζει με βάση την σκληρή δουλειά μας και τις ικανότητες μας. Εκείνοι που είναι συναισθηματικά ασφαλείς καταλαβαίνουν ότι η απόδοση είναι πρωταρχικής σημασίας. Οι παροχές αυτές καταβάλλονται από τα αποτελέσματα». …έτσι τουλάχιστον σκέφτονται οι συναισθηματικά δυνατοί επιχειρηματίες!

Πάντα συνεισφέρουν όπου χρειάζεται

Όσο πιο δυνατοί είναι συναισθηματικά, τόσο περισσότερο νοιάζονται για τους άλλους – και τόσο περισσότερο συνεισφέρουν στην κοινωνία, σε εκείνους που είναι λιγότερο τυχεροί και για εκείνους που αντιμετωπίζουν ψυχικές και σωματικές προκλήσεις. Επιλέγουν να φροντίζουν κάποιον είτε δίνοντας χρήματα είτε δίνοντας τον χρόνο τους. Θα αγωνιστούν για τα δικαιώματα των άλλων, ειδικά αν δεν μπορεί ο άλλος να σταθεί για τον εαυτό του.

Αποφασίζουν να είναι χαρούμενοι

Οι συναισθηματικά ισχυροί αποφασίζουν να είναι χαρούμενοι. Ξέρουν πως μπορούν να είναι στεναχωρημένοι, οργισμένοι ή φοβισμένοι αλλά επιλέγουν να είναι ευτυχισμένοι! Και να είμαστε ευτυχισμένοι είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία μας. Μια 20ετής έρευνα του Harvard σε πάνω από 6.000 άνδρες και γυναίκες, έδειξε ότι η συναισθηματική ζωντάνια – «μια αίσθηση του ενθουσιασμού, της ελπίδας, της συμμετοχής στη ζωή, και την ικανότητα να αντιμετωπίσει πιέσεις της ζωής με συναισθηματική ισορροπία «- σαφώς μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Δεν χαλάνε φαιά ουσία σε πράγματα που δεν μπορούν να ελέγξουν

Υπάρχουν πράγματα ου συμβαίνουν στη ζωή και δεν μπορούμε να το ελέγξουμε. Η μάχη μας είναι προδιαγεγραμμένο πως θα λήξει μ εμάς ηττημένους. Οι συναισθηματικά δυνατοί δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αφήσουν τις αποτυχίες να κυριαρχήσουν στη διάθεσή τους!

Πάντα πιστεύουν στον εαυτό τους

Οι συναισθηματικά δυνατοί άνθρωποι έχουν ασφαλή «εγώ». Δεν αμφιβάλουν για τους εαυτούς. Κινούνται με σιγουριά προς τα εμπρός όλη τους τη ζωή. Αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου πώς μπορείς να περιμένεις κάποιος άλλος να πιστέψει σε σένα;

Δεν φοβούνται να πάρουν ρίσκα

Όσοι εργάζονται στον επιχειρηματικό κόσμο θα πρέπει να είναι συναισθηματικά ευέλικτοι. Γι αυτό και είναι σε θέση να αναλάβουν κάποια ρίσκα και να υπολογίζουν τους κινδύνους. Το κάνουν αυτό γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να είναι όλα όπως τα θέλουν αλλά το διακινδυνεύουν καθώς υπολογίζουν τους κινδύνους και αναλύουν τα οφέλη ώστε να έχουν τις περισσότερες φορές το πλεονέκτημα!

The post Γίνε ισχυρός επιχειρηματίας σε 10 βήματα appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα