Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την νίκη Τραμπ- Τα μηνύματα- τα συγχαρητήρια και οι αντιδράσεις

12:48 9/11/2016 - Πηγή: iPop

Τα βλέμματα όλα του κόσμου έχουν στραφεί στην Αμερική και συγκεκριμένα στον Ντόναλντ Τραμπ που είναι πλέον ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς επικράτησε της Χίλαρι Κλίντον.

Η επικράτηση του μεγιστάνα που θα τον κάνει να μετακομίσει στον Λευκό Οίκο έχει προκαλέσει θύελλα σχολίων με πολλούς να τον συγχαίρονται και άλλους να μην μπορούν να κρύψουν την αμηχανία τους.

Διαβάστε την πρώτη δήλωση του νέου Προέδρου των ΗΠΑ μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι πρώτες
αντιδράσεις για τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ:Ρέντσι:

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος είχε εκφράσει ανοικτά την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον, συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα τόνισε:

«Του εύχομαι τα καλύτερα. Η ιταλοαμερικανική φιλία είναι ισχυρή».

Μέι:

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, επίσης συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο και έδειξε πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί του λέγοντας:

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ντόναλντ Τραμπ που εξελέγη νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ύστερα από μια σκληρή εκστρατεία. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ έχουν μια διαρκή και ειδική σχέση με βάση τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του επιχειρείν. Είμαστε και θα παραμείνουμε ισχυροί και στενοί εταίροι στο εμπόριο, την ασφάλεια και την άμυνα

ΝΑΤΟ:

Μήνυμα προς τον Ντόναλντ Τραμπ πως η αμερικανική ηγεσία στο NATO παραμένει αμείωτα σημαντική έστειλε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο γ.γ. της Συμμαχίας έσπευσε να συγχαίρει τον Ντ.Τραμπ για την εκλογή του και του επισήμανε:

«Η Συμμαχία έχει ενώνει σε κοινό μέτωπο τις ΗΠΑ και τους στενότερους εταίρους τους επί εβδομήντα χρόνια. Ένα ισχυρό NATO είναι καλό για τις ΗΠΑ και καλό για την Ευρώπη» ενώ συμπλήρωσε πως «υπάρχει δουλειά να γίνει».

Ορμπάν:

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Ορμπάν έκανε λόγο για «σπουδαία νέα» και δήλωσε:

«Η Δημοκρατία είναι ακόμα ζωντανή».

Ερντογάν:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του την ελπίδα ότι η εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε θετικά βήματα στη Μέση Ανατολή και στον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών σε όλον τον κόσμο.

Και χαρακτηριστικά ανέφερε:

Ελπίζω πως αυτή η επιλογή του αμερικανικού λαού θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν θετικά βήματα στον κόσμο όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη δημοκρατία και τις εξελίξεις στην περιοχή μας

Πιτέλα:

Θλιβερή για ολόκληρο τον κόσμο χαρακτήρισε την ημέρα εκλογής του Τραμπ ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα αναφέροντας:

«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι η έκφραση ενός ιού που έχει βαθιά μολύνει τις κοινωνίες μας, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει τώρα η Ευρώπη είναι η ανάγκη να μεταρρυθμιστεί και να γίνει ένα αντίσωμα ικανό να εξισορροπήσει και να καταπολεμήσει αυτόν τον ιό».

Επεισόδια μετά την εκλογή του Τραμπ:

Διαδηλώσεις αλλά και επεισόδια έφερε η νίκη του μεγιστάνα στις Αμερικανικές εκλογές σε πολλές πόλεις. Συγκεκριμένα στο Όκλαντ διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους και φώναξαν συνθήματα εναντίον του.

Διαβάστε και τις υπόλοιπες αντιδράσεις για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ:

Οι πρώτες αντιδράσεις για την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ

photo:Downtrend

The post Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την νίκη Τραμπ- Τα μηνύματα- τα συγχαρητήρια και οι αντιδράσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα