Πάχυνες και σου φταίνε οι υδατάνθρακες; Ας δούμε αν είναι έτσι

17:03 31/3/2016 - Πηγή: iPop

Οι υδατάνθρακες έχουν μόνο 4 θερμίδες ανά γραμμάριο.Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως δημητριακά ψωμί ολικής άλεσης, ενεργοποιούν τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη την ορμόνη που φτιάχνει την διάθεση και ελέγχει την όρεξη.

Βάλε λοιπόν στη διατροφή σου καστανό ρύζι, πλιγούρι, όσπρια μαύρα μακαρόνια.Όλες αυτές οι τροφές δεν περιέχουν πολλές θερμίδες και χορταίνουν. Αν λοιπόν κόψεις τους υδατάνθρακες θα έχεις αντίθετο αποτέλεσμα.

Πολλοί υδατάνθρακες

είναι φτωχοί σε ζάχαρη και πλούσιοι σε φυτικές ίνες που σου κόβουν την όρεξη. Υπάρχουν οι αδιάλυτες φυτικές ίνες και οι διαλυτές. Οι πρώτες βοηθούν στην πέψη κ διώχνουν την δυσκοιλιότητα πχ. προϊόντα ολικής άλεσης.

Οι διαλυτές τις βρίσκουμε στα μήλα στα καρότα και στη βρώμη και μειώνουν την χοληστερόλη. Και οι δυο πάντως σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου που σταθεροποιούν την πείνα.

Επίσης, οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πηγή ενέργειας για τους μυς, τον εγκέφαλο τους αδένες και την καρδιά και βασίζονται σ αυτούς για να λειτουργήσουν ομαλά.

Ένα άλλο τρικ για να κόψεις την πείνα σου … φάε ανθεκτικό άμυλο!

Είναι μια φυτική ίνα που βρίσκετε σε πολλές τροφές όπως όσπρια πατάτες κριθάρι.

Το ανθεκτικό άμυλο δημιουργείται όταν αυτές οι τροφές κρυώσουν.Έρευνες δείχνουν μπορούνε να ελέγξουμε την πείνα μας. Όποτε ο καλός υδατάνθρακας μόνο καλό μας κάνει και πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας μαζί με πρωτείνες και καλά λιπαρά

Κρις Βάλλας

Personal Trainer, Fitnees Instructor, Nike Elite Athlets & Influencer & PR Ambassador & Instructor της Nike Greece

The post Πάχυνες και σου φταίνε οι υδατάνθρακες; Ας δούμε αν είναι έτσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα