Όσα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για την υγεία των δοντιών του σκύλου σου

10:44 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Έχουμε την τάση να παραβλέπουμε την στοματική υγιεινή των σκύλων μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι. Βουρτσίζοντας τα δόντια του σκύλου σου τακτικά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες.

Το να βουρτσίζεις τα δόντια του σκύλου σου δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία περισσότερο ευχάριστη.

Να έχεις υπομονή

Τα περισσότερα σκυλιά δεν είναι εκπαιδευμένα για την τακτική εξέταση των δοντιών, πόσο μάλλον να δεχτούν μια οδοντόβουρτσα. Το να μάθεις τον σκύλο σου να διαχειρίζεται αυτήν τη διαδικασία θέλει υπομονή και χρόνο.

Ίσως

χρειαστεί να του δώσεις και την αγαπημένη του λιχουδιά!
Πάρε το χρόνο σου και βούρτσισε καλά το στόμα του σκύλου σου. Αφού τον συνηθίσεις να πιάνεις τα χείλη του και τα δόντια του ενισχύεις την καλή συμπεριφορά και μπορείς να ξεκινήσεις να τα βουρτσίζεις. Η υπομονή είναι το κλειδί για να βάλεις τον σκύλο σου σ’ αυτήν την ρουτίνα.

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου

Ενώ τα δάχτυλά σου μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο μια οδοντόβουρτσα, ωστόσο είναι μια καλή αρχή! Μπορείς με ένα πανί να τα τρίβεις τα δόντια του σκύλου σου σε καθημερινή βάση. Βάλε λίγο οδοντόκρεμα στα δάχτυλά σου και τρίβε απαλά τα δόντια του.

Έλεγξε τα με τον κτηνίατρο

Μερικοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι πρέπει να βουρτσίζουν τα δόντια του σκύλου τους μέχρι που προκύπτουν τα προβλήματα. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις το βούρτσισμα. Ωστόσο, αν το σκυλί σου είναι ηλικίας άνω των 2 ετών τότε είναι προτιμότερο για αρχή να ελέγξει τα δόντια του ένας κτηνίατρος, ο οποίος θα μπορεί να αξιολογήσει την οδοντική του υγεία.

Βάλε πρόγραμμα

Καλό είναι να ρυθμίζεις μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας για το βούρτσισμα των δοντιών του σκύλου σου, γιατί έτσι θα μπει και αυτό σε μια ρουτίνα. Κάνε ό,τι μπορείς για να το μετατρέψεις σε μια συνήθεια.

Το άρθρο Όσα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για την υγεία των δοντιών του σκύλου σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα