Το εσώρουχο βλάπτει σοβαρά την υγεία σου. Να το κοιτάξεις!

10:13 13/9/2017 - Πηγή: iPop
Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να μη δίνεις την σημασία που απαιτείται στο εσώρουχό σου. Απλώς το φοράς και ντύνεσαι. Μάλλον σ’ ενδιαφέρει περισσότερο να ταιριάζει με τα ρούχα που θα το φορέσεις, να μη διαγράφεται, να μην φαίνεται.

Υπάρχουν όμως, πολλά λάθη που κάνεις με τα εσώρουχά σου χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι.

Δεν επιλέγεις βαμβακερά εσώρουχα

Ας το παραδεχτούμε Τα βαμβακερά ίσως να μην είναι και τα πιο σέξι εσώρουχα που υπάρχουν, αλλά σίγουρα είναι τα πιο υγιή. Τα μεταξωτά και συνθετικά υφάσματα δεν αφήνουν το σώμα μας να αναπνεύσει,

πράγμα που αυξάνει τον κίνδυνο υγρασίας που παγιδεύεται και μπορεί να δημιουργήσει βακτηριακή λοίμωξη.

Φοράς εσώρουχα ενώ κοιμάσαι

Δεν υποστηρίζουμε ότι πρέπει να πας στο κρεβάτι γυμνή, που και αυτό θα ήταν μια χαρά, απλά μπορείς να μη φορέσεις εσώρουχα κάτω απ’ τις πιτζάμες σου. Η παγιδευμένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις και η χρήση των εσωρούχων 24 ώρες το 24ωρο μπορεί ν’ αυξήσεις σημαντικά αυτόν τον κίνδυνο. Με τον να μη φοράς εσώρουχα η περιοχή θα πάρει λίγο αέρα και θα διατηρηθεί καθαρή.

Δεν τα φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας

Κι ενώ μπορείς να τα αποφύγεις κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν σημαίνει πως μπορείς να το κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν για παράδειγμα, επιλέξεις να μη βάλεις εσώρουχο κάτω απ’ το τζιν σου τότε το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθούν πληγές και να μολυνθείς.

Δε φοράς το σωστό μέγεθος

Δεν πρέπει να φοράς σφιχτά εσώρουχα γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε φθορά ή ερεθισμό της ευαίσθητης περιοχής. Επίσης, τα σφιχτά εσώρουχα δεν σου αφήνουν χώρο για λίγο αέρα.

Φοράς χρωματιστά εσώρουχα

Ναι είναι ωραία, ναι είναι διασκεδαστικά αλλά μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία σου. Η βαφή του υφάσματος μπορεί να ερεθίσει τον κόλπο σου και δημιουργήσει κολπικές μολύνσεις. Μόνο λευκά από εδώ και στο εξής!

Photos: Shutterstock

Το άρθρο Το εσώρουχο βλάπτει σοβαρά την υγεία σου. Να το κοιτάξεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα