H μαρτυρία του παιδοκτόνου| Όσα γνωρίζουμε για τον φόνο της 6χρονης Στέλλας που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα

17:44 28/4/2017 - Πηγή: iPop

61χρονος πρώην αστυνομικός σκότωσε την 6χρονη κορούλα του Στυλιανή Εικοσπεντάκη και στη συνέχεια, περπάτησε 1,5 χλμ. από το σπίτι με την νεκρή πια κόρη του μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, την οποία και πέταξε σε κάδο απορριμμάτων στην Αγ. Βαρβάρα. Διαβάστε παρακάτω να μάθετε ό,τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον φόνο της 6χρονης Στέλλας που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Το χρονικό του φόνου

Το πρωί της Πέμπτης στο Τμήμα

Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, πήγε ο 61χρονος πατέρας και συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Ο πατέρας είπε το πρωί στους αστυνομικούς, ότι σηκώθηκε το πρωί και είδε πως έλειπε το ένα από τα δύο δίδυμα παιδιά του και συγκεκριμένα η κόρη του, η Στέλλα, η οποία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Ο ίδιος είπε ότι είχε ξεχάσει τα κλειδιά του σπιτιού από την εξωτερική πλευρά της πόρτας και θεωρούσε, όπως ισχυρίστηκε ότι έγινε διάρρηξη τα ξημερώματα στο σπίτι του και του άρπαξαν το παιδί. Στην συνέχεια είπε όπως πάλι ισχυρίστηκε, πως πήγε τον γιο του στο σχολείο και αμέσως μετά πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα να το αναφέρει.

Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σπίτι δεν ανακάλυψαν το παραμικρό ίχνος διάρρηξης και ο μόνος αναστατωμένος χώρος είναι αυτός του δωματίου της μικρής Στέλλας. Η μητέρα των παιδιών νοσηλευόταν αυτή την περίοδο στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, εξαιτίας μίας επέμβασης που έπρεπε να κάνει στην κοίλη.

Από την Ασφάλεια η υπόθεση κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή από την πρώτη στιγμή και εξαιτίας του ότι επρόκειτο για παιδί, αλλά και εξαιτίας της κατάστασης του πατέρα και του γεγονότος ότι έλεγε διαφορετικά πράγματα συνέχεια.

Δηλαδή την μία φορά τους είπε ότι γύρισαν αργά το βράδυ από μία επίσκεψη, πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και ενδεχομένως εκεί ξέχασε τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και το παιδάκι είτε άνοιξε και έφυγε μόνο του, κάτι δύσκολο γιατί έχει κινητικά προβλήματα, είτε κάποιος μπήκε και το άρπαξε χωρίς να τον αντιληφθεί.

Ο πατέρας πήγε το μεσημέρι στα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής στην ΓΑΔΑ, όπου την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και οι αστυνομικοί εξέτασαν για ώρες τον πατέρα, μέχρι που τους έδειξε που ήταν ο κάδος, στον οποίο και εντοπίστηκε η σορός του παιδιού του.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δίδυμου αδερφού της Στέλλας

Ανατριχιαστική η μαρτυρία του δίδυμου αδερφού της Στέλλας, σύμφωνα με τη ψυχολόγο η οποία ήρθε σε επαφή με τον μικρό Μάριο και κατέθεσε στην συνέχεια στις αρχές.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μικρός Μάριος στην ψυχολόγο, ττη στιγμή που η αδερφή του άφηνε την τελευταία της πνοή στα χέρια του πατέρα τους εκείνος κοιμόταν σε διπλανό δωμάτιο στο σπίτι. Ο ίδιος, γνωρίζει προς το παρόν την «αλήθεια» που του…

Διάβασε την συνέχεια…

Η ομολογία του πατέρα

Ζητάω συγνώμη για το κακό που έκανα, έγινε όμως κατά λάθος…Ποτέ δεν θα έκανα κακό στο ίδιο μου το παιδί. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη. Κάτι άλλο δεν έχω να σας πω

«Έκλαιγε και ζητούσε τη μητέρα της. Της έλεγα να σταματήσει αλλά δεν σταματούσε. Ήταν ατύχημα. Εγώ την πήρα αγκαλιά σφιχτά και της έβαλα το χέρι στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Δεν το ήθελα να γίνει. Σταμάτησε να κλαίει» είπε στους αστυνομικούς ο 60χρονος πατέρας της εξάχρονης Στέλλας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι αφού σκότωσε το παιδί, το έβαλε σε μια σακούλα σκουπιδιών και το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων πίσω από το σπίτι του στην Αγία Βαρβάρα.

Εξ αιτίας του προβλήματος της Στέλλας (σ.σ. κινητικό) έπεσα σε κατάθλιψη με αποτέλεσμα εδώ και τρία χρόνια να παίρνω φαρμακευτική αγωγή

«Η Στέλλα ήθελε μόνο τη μαμά της, γιατί με το που γεννήθηκαν τα παιδιά κάναμε ένα τεράστιο λάθος. Εγώ ασχολιόμουν αποκλειστικά με τον Μάριο και η γυναίκα μου με τη Στέλλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη μαμά της και απέναντί μου να είναι επιθετική» λέει ο κατηγορουμένος στην ομολογία του.

Στη συνέχει αναφέρθηκε στο σκηνικό το μοιραίο βράδυ. Ομολόγησε στους εμβρόντητους αστυνομικούς:

«Εκείνο το βράδυ μόλις φτάσαμε σπίτι της είπα (σ.σ. της κόρης του) ότι πρέπει να την κάνω μπάνιο. Πήρα τα χάπια μου και ήπια ποτήρι κρασί (…) Παρακάλεσα πάλι την Στέλλα να την κάνω μπάνιο. Εκείνη εξακολουθούσε να μην θέλει, γιατί ήθελε τη μαμά της. Άρχισε να με χτυπάει με τα χέρια της στην κοιλιά. Όπως με χτυπούσε και το κεφάλι της βρισκόταν στο ύψος του στήθους μου, την έσφιξα με το δεξί μου χέρι για να σταματήσει να με χτυπάει, μέχρι που κατάλαβα ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Άνοιξα το χέρι μου που την έσφιγγα και η Στέλλα έπεσε στο πάτωμα. Είδα ότι δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε γίνει. Τα έχασα, τρομοκρατήθηκε και το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να βγάλω τη Στέλλα έξω από το σπίτι. Πήγα στο αποθηκάκι και πήρα τρεις μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Στη συνέχεια της περιγραφής του ο 61χρονος είπε: «Όπως ήταν πεσμένη στο πάτωμα έβαλα τη Στέλλα σε μία από αυτές τις σακούλες ξεκινώντας από το κεφάλι της και καταλήγοντας στα πόδια. Θέλω να σας πω δηλαδή ότι η σακούλα έκλεινε στα πόδια της (…) Μετά σκέφτηκα να σκηνοθετήσω το χώρο για να φαίνεται ότι κάποιος έκανε ληστεία. Ξέχασα να σας πω ότι στις σακούλες σκουπιδιών που έβαλα την Στέλλα έβαλα και μία κόκκινη κουβερτούλα που πήρα από το κρεβάτι της, μη ρωτάτε γιατί, δεν ξέρω να σας απαντήσω…Τις σακούλες με την Στέλλα τις κρατούσα με τα δυο μου χέρια στην αγκαλιά μου…Κατέβηκα στο δρόμο και με τα πόδια πήγα σε έναν κάδο και εκεί μέσα άφησα την Στέλλα. Σε έναν άλλο κάδο εκεί κοντά πέταξα και τα κοσμήματα της γυναίκας μου (…) Μετά πήγα στο κρεβάτι μου, όπου λόγω του κρασιού και των χαπιών που είχα πάρει με πήρε ο ύπνος. Το πρωί στις 7 παρά τέταρτο ξύπνησα και πήρα τηλέφωνο το ΑΤ Αγίας Βαρβάρας και είπα ότι κάποιοι άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι μου».

Από όταν ο πατέρας εμφανίστηκε στις Αρχές με σκοπό να καταγγείλει την υποτιθέμενη εξαφάνιση του παιδιού του, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι κάτι δεν ταίριαζε στα λεγόμενα του. Το 6χρονο κοριτσάκι είχε κινητικά προβλήματα και δεν πίστεψαν τίποτα από ότι είπε.

Οι αστυνομικοί εξερεύνησαν το σπίτι της μικρής Στέλλας και βρήκαν πολλά χάπια καθώς ο πατέρας έπασχε από κατάθλιψη και ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.

Τι είπε η μητέρα της Στυλιανής Εικοσπεντάκης

Η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τι είχε γίνει, καθώς ήταν στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα είπε ότι υπήρχε αναστάτωση στο σπίτι, με συρτάρια ανοιγμένα και τα χρυσαφικά της να λείπουν, παρότι, όπως τόνισε, δεν υπήρξε παραβίαση της εξώπορτας.

«Ο σύζυγός μου δεν μπορεί να έχει σχέση με αυτό» είπε η γυναίκα του κατηγορουμένου από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για επέμβαση χολής.

Να τονίσουμε ότι η μητέρα της μικρής Στέλλας πήρε έκτακτο εξιτήριο μετά την επέμβαση και επέστρεψε στο σπίτι όπου και παρακολουθούσε στενά την έρευνα της υπόθεσης από τις Αρχές.

Δηλώσεις των γειτόνων

Γείτονας της οικογένειας ο οποίος δεν είχε παρατηρήσει κάτι διαφορετικό τις τελευταίες ημέρες είπε πως την μικρή την έβλεπε γιατί καθημερινά το πήγαιναν στο σχολικό και το έπαιρναν.

«Η αστυνομία ήταν σήμερα από το πρωί στη γειτονιά. Έψαχναν τους κάδους. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί» δήλωσε ο ίδιος.

Μία άλλη γειτόνισσα της οικογένειας είπε ότι είναι μία οικογένεια απομονωμένη η οποία δεν μιλούσε πολύ.

Η γειτονιά συγκλονισμένη από την τραγωδία, αφήνει από νωρίς το πρωί κεράκια έξω από τον κάδο σκουπιδιών, προς τιμή του μικρού κοριτσιού.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

Στην περιοχή που δολοφονήθηκε το κοριτσάκι πήγε ιατροδικαστής, ο οποίος είδε τη σορό του μικρού κοριτσιού και τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως το παιδί δεν έχει τραύματα και τα αίτια θανάτου είναι η ασφυξία.

Τον κάδο τον υπέδειξε ο ίδιος ο πατέρας όπως γνωρίζουμε και όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν τι έγινε, τους είπε πως μετά το μπάνιο που έκανε στο παιδί, έκλαιγε συνέχεια, γιατί του έλειπε η μητέρα του. Ο ίδιος είπε πως το πήρε αγκαλιά σφιχτά μέχρι που το παιδί σταμάτησε να αναπνέει και κατηγόρησε την κακιά στιγμή.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον πατέρα

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού κατηγορείται ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, ο οποίος στις 11 το πρωί πήγε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, έχοντας ήδη ομολογήσει ότι σκότωσε το μικρό παιδί και πέταξε την σωρό του σε έναν κάδο. Ο πατέρας πήρε αναβολή προκειμένου να απολογηθεί σύμφωνα με τον συνήγορο του.

Τι έδειξε η νεκροψία

Η νεκροψία η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή έδειξε ότι ο 60χρονος είχε κλείσει το στόμα και τη μύτη του παιδιούμε αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο πατέρας της εξάχρονης πέταξε στους κάδους κοσμήματα της γυναίκας για να κάνει πειστικό το σενάριο της διάρρηξης.

The post H μαρτυρία του παιδοκτόνου| Όσα γνωρίζουμε για τον φόνο της 6χρονης Στέλλας που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα