Οριστικό «μπλόκο» από Πολωνία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου λόγω Tusk

20:17 9/3/2017 - Πηγή: iPop

Οριστικό «μπλόκο» θέτει η Πολωνία στην έκδοση του κειμένου συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες λόγω της επανεκλογής του Donald Tusk στη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, η Πολωνία πρόκειται να υλοποιήσει την προηγούμενη απειλή της και να μπλοκάρει την έκδοση του κειμένου συμπερασμάτων.

Η Πολωνία είναι αντίθετη με την επανεκλογή του D. Tusk, καθώς τον θεωρεί «πολιτικής της αντίπαλο».

Ο κ. Tusk ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι φιλελεύθερος κεντροδεξιός και είναι στο στόχαστρο της δεξιάς Κυβέρνησης της Πολωνίας, η οποία του προσάπτει ότι χρησιμοποιεί το ευρωπαϊκό του αξίωμα για επεμβάσεις στην πολωνική πολιτική ζωή.

Σημειώνεται πως ο ΥΠΕΞ της Πολωνίας εξέφρασε την άποψη ότι η επανεκλογή του Tusk έγινε με «διαταγές του Βερολίνου».

Ο τρόπος με τον οποίο αυτό έγινε πραγματικότητα μας δείχνει διεξοδικά πού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και πού πάει. Ξέρουμε τώρα ότι αυτή είναι μια Ε.Ε. υπό τις διαταγές του Βερολίνου. Ο κανόνας που ορίζει ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν την υποστήριξη της χώρας τους παραβιάστηκε

Τονίζεται πως ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ενημέρωσε πως η επανεκλογή του Tusk έγινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών, εκτός της Πολωνίας.

The post Οριστικό «μπλόκο» από Πολωνία στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου λόγω Tusk appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα