Αποχωρούν οι Θεσμοί | Σε εκκρεμότητα συντάξεις, εργασιακά κι αντίμετρα

18:05 9/3/2017 - Πηγή: iPop

ΟλοκληρώθηκεΘεσμοί | λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και η τελευταία συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των Θεσμών. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία, με τις συντάξεις, τα εργασιακά κι τα αντίμετρα να παραμένουν ως εκκρεμότητες.

Οι επικεφαλής των Θεσμών θα αποχωρήσουν απ’ την χώρα μας και θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά μέσω τηλεδιασκέψεων.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μετέχει στις διαπραγματεύσεις

τόνισε πως έχει γίνει σημαντική πρόοδος αναφορικά με το ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο μέτρων και αντίμετρων. Το ίδιο στέλεχος πρόσθεσε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα μέσω τηλεδιασκέψεων είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως το δημοσιονομικό «κενό», το οποίο «βλέπουν» οι Θεσμοί για το 2018 είναι «ασήμαντο» και ουσιαστικά έχει καλυφθεί απ’ τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί. Ένα ακόμα ανοιχτό ζήτημα υπάρχει με την ενέργεια, όμως, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως το ζήτημα αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.

Για τα εργασιακά, το στέλεχος της Κυβέρνησης γνωστοποίησε ότι το Ταμείο εμμένει στις θέσεις του, «είναι γνωστές οι απόψεις του». Την ίδια στιγμή οι Ευρωπαίοι είναι αρκετά περιορισμένοι καθώς ήρθαν στην Αθήνα με στόχο την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Όσον αφορά το συνταξιοδοτικό πακέτο της μεταπρογραμματικής περιόδου, το κυβερνητικό στέλεχος παραδέχθηκε πως υπάρχει διαφωνία αναφορικά με τον χρόνο. «Το ΔΝΤ μας ζητά να λάβουμε τα μέτρα εντός ενός έτους, ενώ εμείς αλλά και οι Ευρωπαίοι – βάσει και της τελευταίας απόφασης του Eurogroup – ζητούμε να υπάρχει κατανομή σε περισσότερα έτη. Η αναφορά του ΔΝΤ αφορά το έτος 2019 ή μάλλον το 2020».

Photo: EPA/GEORGI LICOVSKI

The post Αποχωρούν οι Θεσμοί | Σε εκκρεμότητα συντάξεις, εργασιακά κι αντίμετρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα