Ωράριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ;

18:36 30/12/2022 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώνεται το εορταστικό ωράριο, αφού την Κυριακή υποδεχόμαστε το νέο έτος. Όμως, ποιο θα είναι το ωράριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τις τελευταίες αγορές μας, τόσο απ’ το σούπερ μάρκετ, όσο κι απ’ τα εμπορικά καταστήματα;

Το Σάββατο 31/12, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά από νωρίς το πρωί μέχρι

και τις 8 το βράδυ, ενώ την Κυριακή και την Δευτέρα είναι μέρες αργίας. Το ίδιο ισχύει και για τα σούπερ μάρκετ.

Αναλυτικά το ωράριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς:

Εμπορικά καταστήματα

Σάββατο 31/12/2022 09:00-20:00Κυριακή 1/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑΔευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ

Εμπορικά κέντρα:

Το Mall Athens θα λειτουργήσει απ’ τις 10 το πρωί, ενώ τα καταστήματα θα κλείσουν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατ’ ελάχιστο στις 18:00 και μάξιμουμ στις 8.

Στο Golden Hall το Σάββατο θα είναι ανοιχτά:

10:00 – 18:00 Ελάχιστο/Minimum10:00 – 20:00 Μέγιστο/Maximum

Το McArthurGlen θα είναι ανοιχτό από τις 10 το πρωί μέχρι τις 20:00.

Σούπερ μάρκετ:

Σάββατο 31/12/2022 08:00-20:00Κυριακή 1/1/2023 ΚλειστάΔευτέρα 2/1/2023 Αργία

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου του 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

Τι πρέπει να προσέξεις στις αγορές τροφίμων;

Κατά την προμήθεια τροφίμων από τα σημεία λιανικής πώλησης (αγορές τροφίμων, υπεραγορές τροφίμων – supermarket) συνιστώνται οι εξής πρακτικές:

Εξετάζουμε την ένδειξη ημερομηνίας κατανάλωσης/ ανάλωσης προκειμένου να προγραμματίζουμε τη διάρκεια διατήρησης των τροφίμων γνωρίζοντας ότι:

Η ένδειξη «κατανάλωση/ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» (best before) αφορά την ποιότητα: το τρόφιμο μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια και μετά την ημερομηνία αυτής της ένδειξης, αλλά ενδεχομένως να μη διατηρεί την αρχική του ποιότητα.Η ένδειξη «κατανάλωση μέχρι/ανάλωση έως» (use by) αφορά την ασφάλεια: το τρόφιμο δεν πρέπει να καταναλωθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, αφού ενδέχεται να μην είναι ασφαλές.Τοποθετούμε σε διαφορετικές σακούλες τα τρόφιμα που αγοράζουμε ωμά και χρειάζονται θερμική επεξεργασία-μαγείρεμα (π.χ. κρέας, παρασκευάσματα κρέατος) από τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (π.χ. σαλάτες). Έτσι, αποφεύγουμε πιθανή διασταυρούμενη μικροβιακή επιμόλυνση.Αγοράζουμε τελευταία τα προϊόντα σε ψύξη και τα κατεψυγμένα τρόφιμα ώστε να τοποθετούνται στο ψυγείο του σπιτιού μας το συντομότερο δυνατό.

Κατά την αποθήκευση στο ψυγείο τοποθετούμε τα ωμά τρόφιμα (π.χ. κρέας) στα κάτω ράφια και μέσα σε κατάλληλους περιέκτες για τρόφιμα, ενώ στα πάνω ράφια τοποθετούμε τα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα (π.χ. σαλάτες). Αυτό αποκλείει την πιθανότητα να στάξουν υγρά (λόγω απόψυξης) από τα ωμά στα έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ωράριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα