Οι ηγέτες των G7 κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Brexit

14:26 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Το καμπανάκι του κινδύνου αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. κρούουν οι ηγέτες των G7 οι οποίοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο «θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία». Παράλληλα, όμως, έκαναν λόγο και για δυσμενείς επιπτώσεις στο παγκόσμιο εμπόριο αλλά και στις διεθνείς επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, το κοινό ανακοινωθέν των ηγετών των επτά ισχυρότερων χωρών (ΗΠΑ, Γαλλία,Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία, Καναδάς και Ιαπωνία), επισημαίνει πως το Brexit «θα ανατρέψει την αναπτυξιακή τάση του παγκόσμιου εμπορίου και των επενδύσεων, όπως και επίσης, της δημιουργίας

θέσεων εργασίας».

Να τονίσουμε πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός σε σχετικές του δηλώσεις εξήγησε:

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα πλήξει το μέλλον της εγχώριας οικονομίας και θα περιπλέξει τις εμπορικές συμφωνίες με διάφορες χώρες, όπως για παράδειγμα, με την Ιαπωνία

Ξεκαθάρισε πως σε καμία περίπτωση δεν είναι κρυφός υποστηρικτής του Brexit και συμπλήρωσε:

«Όταν αντιμετωπίζεις μια δύσκολη απόφαση, είναι συχνά καλό, να ακούς αυτό που πιστεύουν οι φίλοι σου», ενώ κάλεσε τους Βρετανούς να συμμερισθούν τις ανησυχίες της παγκόσμιας κοινότητας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, σημείωσε πως το Brexit θα ισοδυναμούσε με «κακά νέα» τόσο για τη Βρετανία, όσο και για τις υπόλοιπες χώρες, καθώς θα προκαλούσε μεταφορές κεφαλαίων.

The post Οι ηγέτες των G7 κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα