Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group

20:09 4/5/2016 - Πηγή: iPop

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του EuroWorking Group, με την Ελλάδα να εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε αποτίμηση της προόδου που έχει καταγραφεί στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του αναφέρει πως θεωρείται απίθανο το σενάριο να υπάρξει τελική συμφωνία για την πρώτη αξιολόγηση στο Eurogroup

της Δευτέρας.

Να σημειωθεί πως στην επίσημη ατζέντα του Eurogroup της Δευτέρας που είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη «η συνεδρίαση θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην πορεία των συζητήσεων για την Ελλάδα».

Βέβαια, η ατζέντα ξεκαθαρίζει πως «πρέπει να επιλυθούν» και μάλιστα άμεσα και τα δύο προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Η ανακοίνωση του Eurogroup:

«Η Ευρωομάδα θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο για να συζητήσει την πορεία του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι συζητήσεις θα καλύψουν μια συνολική δέσμη μεταρρυθμίσεων πολιτικής, καθώς και τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Και τα δύο στοιχεία πρέπει να συνυπάρχουν προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος και να αποδεσμευθεί περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη στην Ελλάδα».

The post Ολοκληρώθηκε το EuroWorking Group appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα