Όλα όσα γνωρίζουμε το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε την Ευρώπη

10:00 23/3/2016 - Πηγή: iPop

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έπληξαν τις Βρυξέλλες την Τρίτη, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 31 ατόμων και τον τραυματισμό 250, οι αρχές προσπαθούν να κολλήσουν τα κομμάτια του παζλ που έφερε την καταστροφή.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι τώρα:

Στις 8 το πρωί ώρα Βελγίου δύο βόμβες εξερράγησαν στο αεροδρόμιο Zaventem, προκαλώντας το θάνατο 11 ατόμων. Μια τρίτη βόμβα που δεν εξερράγη εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο,

το οποίο δεν λειτουργεί και σήμερα, Τετάρτη.

Στις 9 το πρωί μια ακόμα επίθεση σημειώθηκε στο σταθμό του Μετρό Maelbeek, κοντά στο κτίριο της Ε.Ε. Περίπου 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ και σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία των ΜΜΜ.

Λίγο μετά τις εκρήξεις, η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και έκανε έκκληση για στοιχεία απ’ όποιον γνωρίζει κάτι σχετικά με τον τρίτο δράστη. Η κρατική βελγική τηλεόραση μεταδίδει πως οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου έχουν ταυτοποιηθεί και πρόκειται για τα αδέρφια El Bakraoui, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές και φέρονται να έχουν σύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι. Το Fox News μετέδωσε ότι το όνομα του τρίτου δράστη που καταζητείται είναι ο Najim Laachraoui, ύποπτος ότι κατασκεύασε τις βόμβες για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Επιπλέον 600 αστυνομικοί έχουν σταλεί στις Βρυξέλλες, ενώ η αστυνομία κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας υπόπτους, υπό το φόβο ότι σχεδιάζονται κι άλλες επιθέσεις. Σε επιδρομή σε σπίτι το βράδυ της Τρίτης εντοπίστηκαν μια σημαία του ISIS, χημικά προϊόντα και μια βόμβα με καρφιά.

Υπάρχει σύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι;

Το Ισλαμικό Κράτος με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι ειδικοί λένε ότι το νέο χτύπημα δείχνει την ανθεκτικότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης, παρά τις διεθνείς προσπάθειες για αποδυνάμωσή της.

Η επίθεση έγινε μόλις 4 μέρες μετά την σύλληψη του Salah Abdeslam στη βελγική πρωτεύουσα, ο μόνος επιζών από τους δράστες του Παρισιού.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν τα εκρηκτικά προκειμένου να δουν εάν φέρουν ίδια χαρακτηριστικά με εκείνα των επιθέσεων του Παρισιού.

Photo: Aris Oikonomou / SOOC

The post Όλα όσα γνωρίζουμε το τρομοκρατικό χτύπημα που συγκλόνισε την Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα