Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης

08:23 25/7/2017 - Πηγή: iPop

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Πιο αναλυτικά:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά

αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα Ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 και κατά τόπους στα νότια 39 και τοπικά 40 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 και στην Κρήτη 36 και τοπικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4, στα νότια έως 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κω αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και μεταφορά σκόνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα