Οι γιατροί καταρρίπτουν τον μύθο για τις εξετάσεις χοληστερίνης

17:32 9/5/2016 - Πηγή: iPop

Μόλις αποφασίζεις να πας για εξετάσεις αίματος ξεκινάς τη δίαιτα. Κόβεις τα περιττά και προσέχεις τα πάντα γιατί απλά δεν θέλεις να εκτιναχθούν οι τιμές στα ύψη. Μήπως, όμως, δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις τελικά όλο αυτό; Οι επιστήμονες θα σου δώσουν τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Το μεγάλο ψέμα, λοιπόν, σχετικά με τις εξετάσεις χοληστερίνης θέλησαν να καταρρίψουν οι Δανοί και Καναδοί επιστήμονες οι οποίοι έκαναν σχετική έρευνα.

Στην συγκεκριμένη, λοιπόν, έρευνα που δημοσιεύθηκε σε επιστημονικό περιοδικό τονίζεται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να διανύεις περίοδο στέρησης από διάφορες

τροφές πριν πας για εξετάσεις χοληστερίνης.

Συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η μια ομάδα έτρωγε πριν τις εξετάσεις όπως πριν, η άλλη έκανε δίαιτα για λίγες μόνο ώρες και η άλλη για τρεις ημέρες.

Η μέχρι τώρα επικρατούσα σύσταση των γιατρών ήταν πως τουλάχιστον 24 ώρες πριν τις αιματολογικές εξετάσεις καλό θα ήταν να μην καταναλώνεις κρέας, τηγανητά και φυσικά λιπαρά.

Τι τονίζουν, όμως, τελικά οι ειδικοί;

Όπως επισήμαναν δεν υπάρχει κανένας λόγος το άτομο το οποίο θέλει να κάνει εξετάσεις χοληστερίνης να μπει σε δίαιτα ειδικά για λίγες ώρες.

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως διαφορά στις τιμές που υπάρχουν στο αίμα. Ακόμα και σε περίπτωση που η νηστεία κρατήσει πολύ παραπάνω από μια ημέρα οι τιμές στο αίμα, τονίζουν οι ειδικοί, πως είναι πλασματικές.

The post Οι γιατροί καταρρίπτουν τον μύθο για τις εξετάσεις χοληστερίνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα