Οι φόβοι του παιδιού σου θα γίνουν παρελθόν

14:39 31/1/2016 - Πηγή: iPop

Όσο πιο μικρό είναι το παιδί σου τόσο μεγαλύτεροι είναι οι φόβοι του. Θα πρέπει να ξέρεις ότι η χειρότερη ηλικία είναι από 2-5 ετών, καθώς τότε τα παιδιά φοβούνται σχεδόν τα πάντα. Και εμείς τι κάνουμε εδώ; Θα σου αποκαλύψουμε τι μπορείς να κάνεις για να διώξεις μακριά τους φόβους του παιδιού σου και να το κάνεις να νιώσει πολύ καλύτερα.

Το σκοτάδι βρίσκεται πρώτο στη λίστα των παιδικών φόβων, σύμφωνα με τους ερευνητές και το ποσοστό του φτάνει το 43%.

Τι να κάνεις για να βοηθήσεις το παιδί σου να αισθανθεί καλύτερα και φυσικά να καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους του;Κάνε το να σε
εμπιστευτεί: Για να μπορέσεις να το βοηθήσεις να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, θα πρέπει να το κάνεις να σε εμπιστευτεί και να σου μιλήσει γι΄αυτή.Μη το κάνεις να νιώθει χειρότερα: Αν το παιδί αντιληφθεί πως απορείς ή κατακρίνεις αυτό που βιώνει θα δημιουργήσεις μεγάλο πρόβλημα στην ψυχολογία του.Ενθάρρυνε το: Αφού του δείξεις πως αντιλαμβάνεσαι όσα νιώθει θα πρέπει να περάσεις στο επόμενο βήμα που είναι η ενθάρρυνση. Ο μικρός σου άγγελος θα πρέπει να νιώσει από εσένα πως το στηρίζεις και πως πιστεύεις πως θα μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο του άμεσα.Δείξε του περισσότερο προσοχή: Πολλές φορές, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά φοβούνται όταν νιώθουν πως οι γονείς τους τα παραμελούν.

The post Οι φόβοι του παιδιού σου θα γίνουν παρελθόν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα