Οι εναλλακτικές τηγανίτες για το πιο εύκολο πρωινό!

15:24 14/1/2020 - Πηγή: iPop

Το πρωί όλοι βαριόμαστε να φτιάξουμε κάτι… «γκράντε» για πρωινό κι έτσι συμβιβαζόμαστε με ένα απλό τοστάκι. Αυγά και βρώμη μπορούν να συνδυαστούν για να φτιάξεις το ιδανικό πρωινό.

Αυγά και βρώμη είναι τα βασικά συστατικά γι’ αυτήν την συνταγή. Για να φτιάξεις «τηγανίτες» που δεν είναι ακριβώς τηγανίτες αλλά είναι εξίσου νόστιμες και πολύ πιο θρεπτικές.

Πώς αλλιώς να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα σου;

Τι θα χρειαστείς;2 αυγάΒρώμηΛίγη κανέλαΦυστικοβούτυροΤαχίνι με κακάο1 μπανάναΠώς θα το φτιάξεις;ΣυνταγήΣε ένα μικρό μπολ χτυπάμε
δύο αυγά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τον έναν κρόκο.Αφού χτυπήσουμε καλά τα αυγά, στη συνέχεια ξεκινάμε σταδιακά να προσθέτουμε λίγη βρώμη. Με μια κουτάλα, ρίχνουμε βρώμη σταδιακά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μετά από κάθε κουταλιά.Θέλουμε το μείγμα μας να γίνει αρκετά πηκτό γι΄αυτό και θα χρειαστούμε αρκετές κουταλιές βρώμη. Δεν το φοβόμαστε!Στη συνέχεια, αφού έχουμε την επιθυμητή συνοχή στα αυγά μας, προσθέτουμε λίγη κανέλα για γεύση.Έπειτα, κόβουμε λαδόκολλα και την τοποθετούμε στην τοστιέρα μας. Ανάμεσα στα φύλλα της λαδόκολλας, ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα μας με τα αυγά (γι’ αυτό και το θέλουμε αρκετά πηκτό).Στη συνέχεια, αφού έχουμε σκεπάσει το μείγμα μας με τη λαδόκολλα, κλείνουμε την τοστιέρα κι αφήνουμε να γίνει το πρωινό μας.Αφήνουμε για αρκετά λεπτά και τσεκάρουμε ότι έχει γίνει αφράτο το μείγμα μας.Αφαιρούμε και απλώνουμε φυστικοβούτυρο, ταχίνι με κακάο και από πάνω βάζουμε κομματάκια μπανάνας.Αν έχουμε ένα από τα δύο, δηλαδή φυστικοβούτυρο ή ταχίνι, μπορούμε και πάλι να φτιάξουμε τη συνταγή.Απολαμβάνουμε!Δες και αυτή τη συνταγή:

Τηγανιτές μπανάνες με κανέλα και μοσχοκάρυδο!

Photo: Pexels

Το άρθρο Οι εναλλακτικές τηγανίτες για το πιο εύκολο πρωινό! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα