Οι δημοσκοπήσεις «στριμώχνουν» τον Ρέντσι- Προηγείται το «όχι» στο δημοψήφισμα

20:02 18/11/2016 - Πηγή: iPop

Όλο και περισσότερο στενεύουν τα περιθώρια για τον Ματέο Ρέντσι, λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για την συνταγματική αναθεώρηση. Προς το παρόν όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν το «όχι» να προηγείται.

Δημοσκόπηση της Demopolis δείχνει την πρόθεση ψήφου υπέρ του «όχι»

να φθάνει το 39% και υπέρ του «ναι» το 36%.

Σε άλλο γκάλοπ που έγινε οι συμμετέχοντες είπαν πως θα καταψηφίσουν τις μεταρρυθμίσεις σε ποσοστό 53,5%. Ένα 46,5% δήλωσε ότι θα της στηρίξει.

Τέλος, άλλη δημοσκόπηση που έγινε της Euromedia Research έδειξε ότι το 52,5% των ερωτηθέντων είναι υπέρ του «όχι» και το 47,5% υπέρ του «ναι».

Οι αναποφάσιστοι κυμαίνονται περίπου στο 20%, επομένως το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι με μικρή διαφορά.

Θυμίζουμε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί στις 4 Δεκεμρβρίου.

Θα παραιτηθεί ο Ρέντσι εάν βγει το «όχι»;

«Αν βγει «Όχι» στο Δημοψήφισμα θα παραιτηθώ» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη σχολιάζοντας το επικείμενο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος στην Ιταλία.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση ποια θα είναι τα επόμενα βήματα του σε περίπτωση που επικρατήσει το «Όχι», ο Ιταλός Πρωθυπουργός απάντησε:

Αν πρόκειται να παραμείνω στο κοινοβούλιο και να κάνω ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, δηλαδή να φυτοζωώ και να κάθομαι μην κάνοντας τίποτα, αυτό δεν μου ταιριάζει

The post Οι δημοσκοπήσεις «στριμώχνουν» τον Ρέντσι- Προηγείται το «όχι» στο δημοψήφισμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα