#HappyBirthdayMickey: Ο Mickey μόλις «πάτησε» τα 88!

19:21 18/11/2016 - Πηγή: iPop

Τα… 88 του χρόνια κλείνει σήμερα το πιο αγαπημένο ποντίκι όλων των εποχών, ο Michey Mouse!

Η επίσημη ημερομηνία γέννησής του είναι η 18η Νοεμβρίου 1928! Τότε ήταν που πρωταγωνίστησε στην ταινία Steamboat Willie (Το Ατμόπλοιο Γουίλι). Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα ταινία κινουμένων σχεδίων, η οποία εγκαινίασε μια νέα εποχή.

RT pour tenter de gagner des peluches à l’occasion de l’anniversaire de Mickey #HappyBirthdayMickey 1/2 pic.twitter.com/GPqGviD56G

Disneyland Paris (@DisneylandParis) November 18, 2016

Ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι η παρθενική εμφάνιση του Mickey είχε γίνει λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στην κινηματογραφική ταινία Plane Crazy (15 Μαΐου 1928).

WATCH: Premiere of Mickey's video, as he went around world to celebrate his birthday! #HappyBirthdayMickey @Disney https://t.co/dlX6rXzFPo

— Good Morning America (@GMA) November 18, 2016

Πώς προέκυψε η έμπνευση για τον Mickey;

Λέγεται πως ο Ντίσνεϊ συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει ένα ποντίκι ως πρωταγωνιστή ταξιδεύοντας κάποτε με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλιγουντ μαζί με τη γυναίκα του Λίλιαν. Ο Άιβερκς δημιούργησε επίσης το πρώτο στριπ του Μίκυ (εκδοχή σε κόμικ της ταινίας κινουμένων σχεδίων Plane Crazy) που εκδόθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1930, καθώς και την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων, για την οποία παρήγε 700 σχέδια την ημέρα. Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Ουώλτ Ντίσνευ (Walt Disney). Ο Μίκυ Μάους έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου 1928 με την ταινία Steamboat Willie (ατμόπλοιο Γουίλι). Σ’ αυτήν την ταινία ο Μίκυ είναι καπετάνιος ενός πλοίου.

Πηγή: Wikipedia

The post #HappyBirthdayMickey: Ο Mickey μόλις «πάτησε» τα 88! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα