Οι Αρχές της Γαλλίας ταυτοποίησαν το έναν απ’ τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού

18:20 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Ένας απ’ τους βομβιστές αυτοκτονίας των επιθέσεων του Παρισιού ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές των υπηρεσιών ασφαλείας της Γαλλίας θεωρούν ότι έχουν προχωρήσει στην ταυτοποίηση του ενός καμικάζι που που ανατινάχθηκε κοντά στο Stade de France την 13η Νοεμβρίου 2015.

Τονίζεται ότι απ’ τους τρεις καμικάζι, οι οποίοι αποτέλεσαν και την αρχή της σειράς επιθέσεων που έγιναν

στη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν γνωστός μέχρι πρότινος μόνο ένας: Ο Μπιλάλ Χαντφί, Γάλλος κάτοικος Βελγίου, ηλικίας 20 ετών.

Ο δεύτερος καμικάζι, σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, είναι ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σαμπαάουι απ’ το Ιράκ, ηλικίας 20 ετών.

Μετά απ’ την επίθεση στο Παρίσι «στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έδωσαν στην οικογένειά του το ισόποσο των 5.000 δολαρίων (περίπου 4.670 ευρώ) σε ιρακινά δηνάρια», αναφέρει το σημείωμα Γάλλων πρακτόρων, το οποίο φέρει ημερομηνία Φεβρουάριος 2016.

Σύμφωνα με το σημείωμα τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν έκαναν λόγο για την επίθεση στο Παρίσι, αλλά είπαν ψευδώς ότι επρόκειτο για επίθεση στη Βαγδάτη.

Το τρίτο άτομο εξακολουθεί να μην έχει ταυτοποιηθεί, ενώ είχε στην κατοχή του ένα πλαστό συριακό διαβατήριο.

Προκειμένου να φθάσουν στην Ευρώπη ο Άμαρ Ραμαντάν Μανσούρ Μοχάμαντ αλ Σααμπάουι και ο μη ταυτοποιημένος καμικάζι είχαν κρυφτεί ανάμεσα στο πλήθος των προσφύγων, το οποίο έφθασε στις 3 Οκτωβρίου 2015 στη Λέρο.

The post Οι Αρχές της Γαλλίας ταυτοποίησαν το έναν απ’ τους βομβιστές αυτοκτονίας του Παρισιού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα