Διαβεβαιώσεις Β. Αποστόλου για αγρότες: Τα εισοδήματα τους θα έχουν ανοδική πορεία

17:28 18/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε διαβεβαιώσεις για τους αγρότες προέβη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, στην προημερησίας για το αγροτικό που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, ο οποίος τόνισε, πως θα δουν πως τα εισοδήματα τους θα έχουν «ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατά τη διάρκεια της προημερησίας στη Βουλή για το αγροτικό ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε:

Tα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους, με την Ελλάδα

να είναι 3η στις 13 αντίστοιχες χώρες της Ε.Ε. στον τομέα αυτό

«Είναι δικό τους θέμα το πώς θα διοργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους» σημείωσε ο Υπουργός και τόνισε, πως δίπλα τους υπάρχει μια κοινωνία που βλέπει κι ακούει.

Ο Β. Αποστόλου στη συνέχεια της ομιλίας του υπενθύμισε μιλώντας για τους αγρότες πως «αυτήν την περίοδο έχουν λιγότερα προβλήματα από άλλους συμπολίτες μας», καθώς , όπως δήλωσε «τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους, με την Ελλάδα να είναι 3η στις 13 αντίστοιχες χώρες της Ε.Ε. στον τομέα αυτό».

«Η Κυβέρνηση απέτρεψε την εφαρμογή του μέτρου για την φορολόγηση κατά 26% του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, καθιερώνοντας ένα αφορολόγητο που φτάνει στα 9,500 ευρώ για μια μέση οικογένεια» εξήγησε και υπογράμμισε πως «σε περίπου το 95% των αγροτών θα επιστραφεί η προκαταβολή φόρου, ένα ποσό συνολικού ύψους 66,7 εκατ. ευρώ».

Για τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με Καναδά και Ν. Αφρική και την φέτα:

Ο Β. Αποστόλου δήλωσε, πως η Κυβέρνηση κατάφερε να υπάρξει πρόβλεψη για αναθεώρηση της συμφωνίας πριν το τέλος της πενταετίας με κατεύθυνση της πλήρη κατάργηση του όρου «φέτα» για τα λευκά τυριά των χωρών αυτών και επίσης εστίασε στις επικρίσεις για την χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης λέγοντας, πως «έχει απορροφητικότητα 17%, νούμερο-ρεκόρ για όλα τα προγράμματα στον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους».

Διαβάστε επίσης:

Αποστόλου για αποζημιώσεις αγροτών: «Έχουμε συντομεύσει τις διαδικασίες για τις οποίες απαιτείται περίπου ένα εξάμηνο για την πληρωμή»

photo:Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Διαβεβαιώσεις Β. Αποστόλου για αγρότες: Τα εισοδήματα τους θα έχουν ανοδική πορεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα