Οι αγρότες ξανά στους δρόμους- Τα πρώτα μπλόκα

10:27 23/1/2017 - Πηγή: iPop

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά οι αγρότες της Ελλάδας, στήνοντας μπλόκα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Απ’ την Πέμπτη οι αγρότες αναμένεται να επανεκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι αγρότες απ’ την Ημαθία έστησαν πρώτοι μπλόκα. Οι αγρότες ξεκίνησαν με προσυγκεντρώσεις στη διασταύρωση της Κουλούρας αλλά και σε άλλα σημεία έξω απ’την Βέροια. Εν συνεχεία τα τρακτέρ αναμένεται να κατευθυνθούν

προς την κεντρική πλατεία της Βέροιας.

Οι αγρότες μετά τη συγκέντρωση θα επιστρέψουν εκ νέου στη διασταύρωση της Κουλούρας προκειμένου να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Τα τρακτέρ στην Θεσσαλία έχουν βγει στους δρόμους σε χωριά και πόλεις. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών, η συγκέντρωση στον κόμβο της Νίκαιας θα γίνει τελικά την Πέμπτη.

Από σήμερα, όμως, οι αγρότες της Ελασσόνας και του Τυρνάβου συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση της Μελούνας. Την Τρίτη προγραμματίζεται νέο μπλόκο στην Αγιά Λάρισας στη διασταύρωση Γερακαρίου.

Οι αγρότες στις Σέρρες έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στα χωριά και μέσα στην εβδομάδα θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση στον Προμαχώνα, προγραμματίζοντας τον αποκλεισμό του τελωνείου.

Παράλληλα, οι αγρότες στην Κρήτη θα συγκεντρωθούν στη ΔΟΥ Ηρακλείου, στη Δημοτική Αγορά Χανίων και στον κόμβο των Πρατωρίων.

Η Τρίτη είναι κρίσιμη μέρα, με τους περισσότερους αγρότες στην κεντρική Μακεδονία να δίνουν το παρών σε γενικές συνελεύσεις.

Τι ζητούν οι αγρότες;

Οι αγρότες ζητούν να ανασταλούν τα εξής μέτρα:

Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, σταδιακά μέχρι το 2022.Σχεδόν διπλασιασμός του συντελεστή φορολόγησης (από 13% το 2016 στο 22% το 2017) και τα τεκμήρια διαβίωσης.Αύξηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια στο 24% και η κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου.Photo: Konstantinos Tsakalidis /SOOC

The post Οι αγρότες ξανά στους δρόμους- Τα πρώτα μπλόκα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα