Βαλς και Αμόν διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία

08:40 23/1/2017 - Πηγή: iPop

Μετά τη νίκη του πρώην υπουργού Παιδείας, Μπενουά Αμόν, στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Γαλλία, ο ίδιος και ο Μανουαέλ Βαλς θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο που θα γίνει τις 29 Ιανουαρίου, διεκδικώντας το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο 48χρονος Αμόν ξεπέρασε τον Βαλς,

ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομίας που τερμάτισε τρίτος, έδωσε τον Αμόν έναν μεγάλο σύμμαχο στην Αριστερά. Ο Αμόν, ο οποίος επικρίνει τις πολιτικές του Βαλς, οι οποίες ωφελούν τις επιχειρήσεις, θεωρείται πολύ πιθανό να υποστηριχθεί απ’ τους Σοσιαλιστές την επόμενη Κυριακή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεις, κανένας Σοσιαλιστής δεν έχει ελπίδες για να περάσει μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών τον Απρίλιο κι αυτό διότι οι Σοσιαλιστές έχουν δει την δημοτικότητά τους να μειώνεται αφότου ο Ολάντ δεν κατάφερε να μειώσει το ποσοστό ανεργίας και προχώρησε σε οικονομικές πολιτικές που έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω των αριστερών.

The post Βαλς και Αμόν διεκδικούν το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα